Tenis

Mektić i Lončarić u polufinalu

Maja Čeko • subota, 24.05.2008.

Bosna i Hercegovina još se jednom pokazala uspješna, no ovog puta ne za tenisačice, već za tenisače. Albert Lončarić i Nikola Mektić plasirali su se u polufinale Brčkog, a pobjede im osiguravaju međusobni susret u finalu, dok naši ostali predstavnici na Futuresima nisu bili toliko uspješni.

Iako se, sad već po starom običaju, najviše naših predstavnika skupilo u susjednoj Bosni i Hercegovini, tek tri su se uspjela progurati do četvrtfinalnih susreta. Albert Lončarić, postavljen za sedmog nositelja odradio je dobar posao protiv prvog nositelja, Davida Savića. Iako je prvi set izgubio sa 6:3, Lončarić je u drugom setu bio bolji sa 7:5 te na kraju i porazio Savića u odlučujućem setu sa 6:1. U polufinalu ga čeka Dennis Bloemke.

Nikola Mektić također se plasirao u polufinale i to pobjedom protiv Slovenca Janeza Semrajca. Mektić, postavljen za četvrtog nositelja, morao je odigrati tri seta prije nego što je ušao u polufinale Brčkog. Tamo ga čeka šesti nositelj, Goran Tošić koji je u dva seta sa 6:2 bio bolji od našeg Petra Jelenića.

Antonio Veić poražen je u prvom kolu Parme od Argentinca Lionela Noviskia. Inače postavljen za drugog nositelja u Italiji, Veić je prvi set osvojio nakon trinaeste igre, a sljedeća dva bio je bolji Argentinac sa 7:6 i 6:2.

Više sreće nije imao ni Boran Poljančić u Bugarskoj. Poražen je u prvom kolu od domaćeg igrača, Bugara Aleksandra Markova. Markov je bio bolji u prvom setu sa 6:2, a Poljančić mu u drugom setu uzvraća istom mjerom. Treći, odlučujući set, vodio je u tie-breake u kojem je bio bolji Markov.

Stefano Vukov je nakon pobjede u prvom kolu protiv Al Nokalya, predao svoj meč drugog kola sedmom nositelju Kenu Skupskom. Skupski je prvi set osvojio sa 6:1, a pri 3:1 za Britanca, Vukov je predao.

Futures Brčko, 10 000 $, 1.kolo: Lončarić (Hrvatska, 7) – Savić (Srbija,1) 3:6, 7:5, 6:1; Mektić (Hrvatska, 4) – Semrajc (Slovenija) 6:3, 5:7, 6:3; Tošić (Crna Gora, 6) – Jelenić (Hrvatska) 6:2, 6:2

Futures Parma, 10 000 $, 1.kolo: Noviski (Argentina) – Veić (Hrvatska, 2) 6:7 (5), 7:6 (1), 6:2

Futures Pleven, 10 000 $, 1.kolo: Markov (Bugarska) – Poljančić (Hrvatska) 6:2, 2:6, 7:6 (3)

Futures Meshref, 15 000 $, 2. kolo: Skupski (Velika Britanija, 7) – Vukov (Hrvatska) 6:1, 3:1-predaja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!