Tenis

Davidenku naslov u Austriji

Branimir Korać • nedjelja, 25.05.2008.

Kako je tjedan u Pörtschachu započeo, činilo se da turnir neće biti dovršen skorih dana. No vrijeme se organizatorima u drugom dijelu tjedna ipak smilovalo i turnir je završen na vrijeme...

Naslov pobjednika uzeo je Nikolaj Davidenko koji je u tri seta svladao Juana Monaca. Monaco je branio naslov pobjednika, ali u finalu je samo u drugom setu izgledao ozbiljno, a ostatak meča ipak je bio uvjerljivo na strani Davidenka.

Na ishod svakog seta utjecaj su imale i ozljede igrača. Tako su Monaca u prvom i trećem setu mučili žuljevi dok je Davidenko pak u drugom setu imao problema s mišićem. Shodno tome obojica su u setovima koje su gubili nakupili ogroman broj neforsiranih pogrešaka i tako olakšavali posao protivnicima.

Davidenku je ovo treći naslov u Pörtschachu. Četvrti igrač svijeta ovdje je slavio 2005. i 2006. godine, prošle godine smijenio ga je Monaco, ali nakratko, već ove godine Davidenko je vratio titulu vladara Pörtschacha. Ovo mu je uinače 13. naslov u karijeri i drugi ove godine nakon što je osvojio ranije Masters Series turnir u Miamiju.

"Bio sam umoran, ali sam taktički odigrao sjajan meč, posebice u prvom i trećem setu. U oba seta tjerao sam ga na puno kretanja, prilično sam ga izmorio i to je na kraju dalo rezultata", rekao je Davidenko nakon meča.

ATP Pörtschach, finale:
Nikolaj Davidenko (Rusija, 1) - Juan Monaco (Argtentina, 2) 6:2, 2:6, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!