Nogomet

Šimunić: "Obrana nije zaboravila igrati!"

Ante Pažanin • ponedjeljak, 26.05.2008.

Naši reprezentativci nakon odrađenog prvog dijela priprema u Rovinju nastavljaju u svojoj standardnoj bazi u Čatežu. Danas su se novinarima obratili pomoćnik Slavena Bilića Aljoša Asanović te Josip Šimunić i Ivan Rakitić

Prvi se nazočnima obratio Aljoša Asanović koji je prvo odbacio uspredbe ove momčadi s onom iz 98.', a zatim se osvrnuo na Ivana Klasnića i na drugi dio priprema: "Nemojte samo usporedbe molim vas, ono je bilo ono vrijeme, danas je sve drugačije. Ivan Klasnić je tu i drago nam je da je tu jer on i pripada ovoj momčadi. Pitajte me radije za Nijemce i Poljake, a za nas je najvažnija Austrija. Ne smijemo ignorirati činjenicu da su oni domaćini i da će sve biti na njihovoj strani i da će biti pripremljeni do maksimuma. Što se tiče nas mi smo počeli drugi dio priprema. Danas smo imali jak i vrlo zanimljiv trening, popodne je repriza. U utorak ćemo momke poštedjeti jutarnjih napora, ali popodne će biti krv, znoj i suze. Igrači su vrlo motivirani i kroz trening će doći u optimalnu fazu."

Koji se od naših protivnika Asanu najviše sviđaju: "Smolarek je vrlo zanimljiv igrač, a Ivanshitz je mozak austrijske ekipe, Nijemce ne moram posebno spominjati, oni su momčad zvijezda."

Josipa Šimunića malo muci trbušni zid, no nije ništa ozbiljno. Ne sviđaju mu se kritike na račun obrambenog dijela momčadi: "Plivamo kažete? No, obrana nismo Robert Kovač, Šimić, Ćorluka i ja, obrana je deset igrača i golman i jednostavno se ne mogu složiti s vama da smo preko noći postali loši, nismo zaboravili igrati. Obrana počinje igru od napadača i samo tako možemo funkcionirati kako treba."

Nijemci su već uvjereni u prolaz u drugi krug, o nama ne razmišljaju, a kada i razmišljaju i pišu to rade s dozom potcjenjivanja: "Ah pustite Nijemce, vole napisati malo više nego što je rečeno..."

Ivan Rakitić je nogometaš o kojem se sve više piše i govori. Najaktualnija tema je ima li mjesta za njega u prvih 11. O svemu tome Ivan nema puno priče: "Zadovoljan sam iako uvijek može bolje! Glavno je da sam tu i da ću biti potpuno spreman za utakmice."

U subotu je Ivan izvodio sve prekide i to vrlo dobro: "Prekide izvodim i u Schalkeu to mi dobro ide."

Spomenimo na kraju da je Dario Knežević dobio zeleno svijetlo za daljnji tijek priprema dok je još neizvjesna situacija drugog Riječanina u reprezentaciji Igora Budana. Mali problemi muče i Ivana Klasnića, no ne radi se o ničem ozbiljnom.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!