Rukomet

Valter brani Ciudad Real

Ivan Ambroš • utorak, 27.05.2008.

Valter Matošević sljedeće sezone prelazi u najbolji klub Europe – španjolski Ciudad Real. Talant Dujshebaev potvrdio je da će naš vratar uskoro praviti društvo Šterbiku i Hombradosu...

37-godišnji Riječanin iza sebe ima veličanstvenih 190 nastupa za reprezentaciju Hrvatske i zavidnu karijeru. U Portlandu baš i nije imao sreće s osvajanjem naslova, što je ujedno bio i jedan od motiva za odlazak.

Ali to će se sad promijeniti. S obzirom da klub iz Manche svake sezone ima velikih problema s pronalaženjem polica za nove trofeje, Matošević će svoju karijeru zasigurno okruniti s mnoštvom trofeja. Samo ove sezone Ciudad Real je osvojio Ligu prvaka, španjolsko prvenstvo, španjolski kup (Copa de Rey), španjolski liga kup (Copa Asobal) i španjolski Superkup.

Bičanić i Kos u Ademar Leonu

Damir Bičanić (Zagreb Croatia osiguranje) i Igor Kos (Celje Pivovarna Laško) nova su pojačanja Ademar Leona. Obojica su potpisali ugovore na tri godine.

23-godišnji Bičanić dolazi na mjesto Tončija Valčića koji je potpisao za Zagreb. Jedan od najvećih talenata hrvatske lige zapeo je Španjolcima za oko svojom dobrom igrom u Ligi prvaka gdje je ove sezone zabio 38 golova.

Kos ima 30 godina i veliko iskustvo iza sebe, kako u napadu tako i u obrani. Na svojoj poziciji desnog vanjskog napadača, dolazi na mjesto upražnjeno odlaskom Balasza Laluske u Szeged. Obojica posjeduju nešto što Ademar Leon očajnički traži – razorni šut.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!