Rukomet

Španjolci putuju uz bok Francuzima

Goran Markuš • nedjelja, 01.06.2008.

Iako je Tunis pružao neočekivano snažan otpor, Španjolci su uspjeli doći do druge pobjede koja im osigurava nastup na nadolazećim Olimpijskim igrama. Domaćini turnira, reprezentacija Francuske već je jučer osigurala svoj nastup u Pekingu zbog čega su si mogli dopustiti nešto ležerniji nastup protiv odličnih Norvežana u kojem su ipak uspjeli osigurati i treću pobjedu na ovom turniru...

Čvrstim i dosta prljavim pristupom igri Tunižani su zamalo iznenadili Španjolce čime bi si vjerojatno osigurali nastup u Pekingu, no reprezentacija Španjolske predvođena odličnim Albertom Rocasom i Rubenom Garabayom, koji je zabio kad je bilo najpotrebnije, uspjela je u posljednjim sekundama susreta svladati protivnike i stići do velike pobjede koja im osigurava nastup na Olimpijskim igrama.

Španjolci su bez većih problema kontrolirali utakmicu do zadnjih 15-ak minuta kada Iker Romero i društvo jednostavno nisu mogli zabiti niti sedmerce, a da o šutevima izvana ni ne pričamo. Tunižani su upravo tu vidjeli šansu i na čelu s Anouarom Ayedom pokušali iskoristiti ponuđeno. Samo pet minuta prije kraja preuzeli su i vodstvo, no tada Garabaya i Rocas tri puta zabijaju i odvode svoju momčad do nova dva boda koja im osiguravaju odlazak u Peking.

Iako prilikom početka susreta protiv domaćina Norvežani više nisu imali apsolutno nikakve šanse za kvalificiranje na Olimpijske igre, mogli smo uživati u žaru te ekipe koja je svim snagama tražila pobjedu protiv velikih Francuza. Nakon prvih 30 minuta, predvođeni fantastičnim dvojcem Frank Loke - Alexander Buchmann gosti su uspjeli osigurati dva gola prednosti otišavši u svlačionice očigledno presretni svojim dotadašnjim nastupom.

Međutim, domaćini predvođeni fenomenalnim Jeromeom Fernandezom, koji je čak šest od svojih devet poena zabio u drugom poluvremenu, preuzimaju igru u svoje ruke i odličnom obranom te krajnje ubojitim napadom stižu do pobjede sa solidnih pet golova viška. Ovom pobjedom Francuzi su stigli do maksimalnih šest bodova i uz Španjolce, koji su turnir završili s četiri boda, uspjeli su se kvalificirati za nadolazeće Olimpijske igre u Pekingu.

Kvalifikacije za OI, Francuska, treći dan:
Španjolska – Tunis 29:28 (16:14)
Francuska – Norveška 28:23 (13:15)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!