Košarka

"U Split idemo po naslov!"

Sanja Čalić • ponedjeljak, 02.06.2008.

Pobjedom nad Splitom u mogućem oproštaju od Jazina Zadrani su napravili korak više prema naslovu prvaka. Vrlo dobro odigranom utakmicom bio je zadovoljan Aco Petrović, za razliku od trenera Splita Slobodana Subotića koji nije krio razočarenje porazom svoje momčadi…

Trener Splita Slobodan Subotić bio je zadovoljan otvaranjem susreta svoje momčadi, no tada je nekoliko grešaka u nizu okrenulo susret u Zadrovu korist: "Mi smo dobro počeli, jedno vrijeme smo vodili i kontrolirali ritam, ali onda smo ušli u niz brzih šuteva, brzih zaključivanja što je Zadar iskoristio s kontrama, dobili smo tri trice od Johnsona i tu je Zadar napravio razliku, nakon čega se nismo više uspjeli vratiti u igru. Promašili smo i slobodna bacanja, skok smo iskontrolirali, ali da dobiješ Zadar sve se mora poklopiti i u Jazinama moraš zadržati koncentraciju svih 40 minuta."

Strateg Zadra Aco Petrović pojasnio je kako je njegovoj momčadi tri dana razmaka među finalnim utakmicama jako dobro došlo, budući da su uspjeli ukloniti prisutnu nervozu u svojim redovima: "Odigrali smo dobru utakmicu i uspjeli smo sanirati rane koje smo dobili tijekom druge finalne utakmice. Obavljeno je dosta razgovora s igračima i čini mi se da smo u tome uspjeli jer smo otklonili onu nervozu koja se mogla rezati nožem. Nadam se da ćemo zaključiti finalnu seriju u srijedu, moramo se dobro pripremiti jer znamo koji nas sportski pakao čeka u Splitu."

O tome kako je zadarska publika, koja je svoje navijanje s Višnjika samo nastavila u Jazinama, vrlo često Zadrov šesti igrač svjedoče riječi Damjana Rudeža: "Svi znaju da je u Jazinama 12 poena duplo više nego u nekoj drugoj dvorani. Mi smo pokušavali to stići na sve moguće načine, ali oni su igrali kontrolirano i pred svojom publikom sačuvali prednost domaćeg terena. Nadam se da ćemo u Splitu napraviti istu stvar kao i u prošloj utakmici jer smo pokazali da smo sposobni za to."

Pankracije Barać smatra da se, unatoč lošijoj obrani u prvom dijelu, treća finalna utakmica u Jazinama mnogo razlikovala od one prethodne na Gripama: "Mislim da smo od početka dobro ušli u utakmicu i da je ovo bila potpuno drukčija utakmica od druge. Ovaj put nismo imali problema u napadu, ali je u prvom dijelu obrana možda malo štekala. U drugom poluvremenu kad smo podigli obranu, povećali smo i razliku i nije bilo problema do kraja."

Uzroke padu u igri splitske momčadi, koju je Zadar iskoristio povećavši svoju prednost, nije mogao pronaći Andrija Stipanović: "Ne znam zašto, igramo dobro i onda se odjednom stvori pad, nekakva panika, izgubimo neke lopte, a oni zabiju dvije – tri trice, Jazine polude i onda ih je teško poslije pobjeđivati."

Rok Stipčević uvjeren je da je nedjeljna utakmica ipak značila oproštaj od Jazina, te da će na Gripama osvojiti toliko željenu titulu prvaka: "Imali smo pozitivnu energiju na terenu i tu agresivnost u obrani koja nam je u drugoj utakmici nedostajala. Mislim da u Split idemo osvojiti naslov prvaka i tamo želimo okončati ovu seriju. Siguran sam da neće biti lagana utakmica u Splitu jer smo zadnji put vidjeli da pred domaćom publikom igraju puno kvalitetnije i agresivnije."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!