Košarka

Perković i Longin umanjili Albinu prednost

Sanja Čalić • ponedjeljak, 02.06.2008.

U trećim polufinalnim utakmicama doigravanja njemačke lige prednost na putu ka finalu ostvarili su Dt. Bank Skylinersi svladavši Telekom Basketse, dok su Albino vodstvo od 2:0 uspjeli umanjiti EWE Basketsi…

Nakon što su u drugom polufinalnom srazu Telekom Basketsi uspjeli poravnati rezultat, Dt. Bank Skylinersi na svom su terenu u trećem međusobnom ogledu iskoristili prednost domaćeg terena i napravili korak više prema finalu (58:48). Iako je momčad iz Bonna tijekom većeg dijela susreta vodila ravnopravnu bitku za pobjednika, veliki pad u posljednjoj dionici, kad je uspjela ubaciti svega dva poena, šanse za pobjedu sveo je na nulu. Najefikasniji u redovima Skylinersa bio je Evtimov ostvarivši double – double učinak (13 poena, 11 skokova), dok je jedini raspoloženi igrač Telekom Basketsa bio Basden (14 poena, sedam skokova).

Svojim su ponovno sjajnim rolama Branimir Longin i Jasmin Perković mnogo doprinijeli značajnoj pobjedi EWE Basketsa kojom su smanjili prednost berlinske Albe (73:79). Gosti iz Berlina bolje su započeli susret te su do poluvremena stvorili prednost od osam poena, no skakački nadmoćnija momčad iz Oldenburga je već u trećoj dionici tu prednost anulirala, da bi u završnici i slavila te time produžila svoje nade za plasman u finale.

Oldenburg je u ovom dvoboju imao petoricu vrlo raspoloženih igrača, među koje spadaju i Longin kao najbolji u skakačkoj dionici (12 poena, 11 skokova) i Perković kao najučinkovitiji igrač (16 poena, šest skokova, četiri asistencije), dok je Albu predvodio McElroy (24 poena, šest skokova).

Njemačka liga, polufinale, treća utakmica: Dt. Bank Skyliners – Telekom Baskets 58:48 (2:1), Alba – EWE Baskets 73:79 (2:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!