Tenis

Čilić bez četvrtfinala

Ivor Krapac • srijeda, 04.06.2008.

Marin Čilić doživio je poraz na drugoj prepreci 127.500 eura bogatog Challengera u češkom Prostejovu. Čilić je na crvenoj zemlji turnira u Češkoj u osmini finala ostao bez osvojenog seta protiv Talijana Flavija Cipolle...

Iako je bio treći nositelj jakog Challengera u Prostejovu i favorit za prolazak u četvrtfinale, Marin Čilić zapeo je u susretu s 24-godišnjim Flavijem Cipollom, 119. na Entry listi. Talijan je ispratio Marina iz ždrijeba u dva seta, sa 6:4 i 7:6(6).

Ivan Cerović također se okušao na Challengeru na zemljanim terenima, na 42.500 eura bogatom turniru u Fürthu, uz poraz već u prvom kolu. Francuz Laurent Recouderc (196.) nadjačao ga je sa 6:3 i 6:2.

Vjekoslav Skenderović pobrinuo se za dobre vijesti iz prvog kola Futuresa u Mariboru, na kojem je treći nositelj. Skenderović je na startu sa 6:3 i 7:5 svladao Tomislava Ternara (1579.), domaćeg predstavnika s pozivnicom, a u osmini finala srest će se s još jednim wild-cardom, Austrijancem Markusom Hipflom.

Kvalifikant Luka Kukulić i lucky loser Marin Franjičević ispali su u prvom kolu. Kukulića je sa 6:0, 1:6 i 6:2 pobijedio osmopostavljeni Mađar Gyorgy Balazs (511.), dok je od Franjičevića sa 6:3 i 7:5 bolji bio Austrijanac Christoph Palmanshofer (688.).

Mihail Karpolj ostao je praznih ruku na Futuresu u ukrajinskom Čerkasiju. Hrvat ruskog rođenja i korijena dobio je pozivnicu za glavni turnir, a na startu ga je sa 6:2 i 6:3 zaustavio domaći kvalifikant Denis Milčenko.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!