Nogomet

Spas prodajom Quaresme

Maja Giljanović • petak, 06.06.2008.

Predsjednik Porta Pinto da Costa uvjerava navijače da odluku Uefe o izbacivanju momčadi iz Lige prvaka neće popratiti egzodus najboljih igrača, ali je priznao da je Quaresma na izlaznim vratima Dragaa...

24-godišnja sedmica je također rekla: "Vrijeme je da krenem dalje", a među zainteresiranima su standardno u igri redom Inter, Real i Bayern. Nekadašnji igrač Sportinga i Barcelone, a nakon sezone obilježene povredom, propuštenog Eura 2004. i sukoba s trenerom Rijkaardom, povratnik kući u redove ljutog rivala Porta za kojeg je, pak, u četiri sezone odigrao veličanstveno preko 100 utakmica (zabio usput 24 gola) osobno preferira Liverpool - Redsi su navodno spremni izdvojiti 15 milijuna funti.

Da Costa s druge strane traži 40 milijuna eura, a sve u pokušaju da što većim prihodom od transfera 21 puta portugalskog reprezentativca popuni rupu nastalu neigranjem Lige prvaka jer ove je sezone primjerice Portov nastup među europskom elitom uprihodio 12.6 milijuna eura odnosno 16% od ukupne dobiti.

Mediji, naime, špekuliraju: Jornal de Negocios je došao do svote od 13 milijuna eura, dok je procjena A Bole još poraznija - preko 30 milijuna gubitaka. Presuda Uefe do koje je inače došlo zbog sudjelovanja u aferi Zlatna zviždaljka, a nakon prvotnih kazni od 150.000 eura, oduzimanja šest bodova ove sezone i Pintove suspenzije na dvije godine (Boavista je, pak, prošla još gore i sljedeće će sezone zaigrati u Drugoj ligi) klub je oslabila i na burzi - dionice dvostrukog europskog prvaka su, naime, izgubile 20% svoje vrijednosti.

One Benficine, koja je profitirala i nauštrb Porta će Ligu prvaka pokušati izboriti u trećem pretkolu, naprotiv svakim danom rastu i u zadnja su 24 sata poarasle šest posto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!