Nogomet

Nikica Jelavić stiže u Beč

Zoran Zdelar • petak, 06.06.2008.

Bivši Hajdukov napadač pronašao je novi klub. Nikica Jelavić karijeru će nastaviti u bečkom Rapidu, ali u statusu posuđenog igrača...

Menadžer Danko Đikić ovog je tjedna realizirao transfer mladog Hajdukovog napadača Duje Čopa u portugalski Nacional, ali se paralelno bavio realizacijom transfera još jednog bivšeg napadača splitskog kluba. Nikica Jelavić napušta Belgiju, a iduće će sezone nastupati u dresu bečkog Rapida.

Aktualni austrijski prvak neće 22-godišnjeg Jelavića ipak kupiti, već su ga doveli na posudbu u trajanju od jedne godine iz belgijskog Zulte Waregema. Ukoliko zadovolji i dokaže se dostojnim nasljednikom Zlatka Kranjčara, Mate Bilića i Marija Bazine, koji su također zabijali u dresu tog austrijskog kluba, Rapid će imati mogućnost otkupiti njegov ugovor.

Jelavić je u Rapid stigao s dobrim preporukama legendarnog hrvatskog strijelca Davora Šukera, a sportski direktor kluba, Alfred Hörtnagl, otkriva da je njegov dolazak bio i želja trenera Petera Paculta. Kao što je već spomenuto, Rapid iz Beča ove je sezone završio na prvom mjestu ispred financijski nešto ipak moćnijeg Red Bull Salzburga i ovog ih ljeta očekuje pokušaj probitka u Ligu prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!