Nogomet

Čech se pridružio Pletikosi i društvu

Zoran Zdelar • subota, 07.06.2008.

Najveća zvijezda češke reprezentacije, Petr Čech, pridružio se hrvatskom vrataru Stipi Pletikosi, ali i još mnogima koji su kritizirali loptu s kojom se ove godine igra Europsko prvenstvo...

U nogometu se najviše uživa kad ima mnogo golova, ali tome se ne vesele vratari europskih reprezentacija koje u idućih nekoliko tjedana očekuju iznimno velika iskušenja. Nova lopta s kojom se igra Europsko prvenstvo nije oduševila nijednog vratara zbog svojih karakteristika.

Hrvatska jedinica, Stipe Pletikosa, rekao je tako prije nekoliko dana: "Nisam baš oduševljen loptom, prilikom udaraca s daljine dosta leluja. Igrači mi pucaju s 25-30 metara i lopta zna nekoliko puta promijeniti smjer kretanja."

Kritiziranju nove lopte pridružio se i češki reprezentativac Petr Čech koji loptu također ocjenjuje kao iznimno nepouzdanom i vjeruje da će gledatelji ovog ljeta vidjeti mnogo golova s 30 ili više metara udaljenosti. "Lopta je iznimno brza i mijenja svoj smjer više puta. Može promijeniti smjer u djeliću sekunde i na samo pet metara udaljenosti od gola. TV komentatori će u prijenosima zasigurno više puta kritizirati vratare zbog lošeg postavljanja na golu", očekuje Čech.

Kolegijalnost je iskazao i čuvar mreže aktualnog engleskog i europskog prvaka, Nizozemac Edwin van der Sar, ustvrdivši kako ove lopte definitivno nisu dizajnirane prema golmanovim željama. Nijemac Jens Lehmann smatra da će vrataru trebati mnogo hrabrosti i sreće prilikom zaustavljanja udaraca s daljine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!