Košarka

Juby: "Ovo je blagoslov!"

Sanja Čalić • subota, 07.06.2008.

U odlučujućoj petoj finalnoj utakmici Zadrani su pobijedili Splićane i osvojili svoj drugi naslov prvaka. Svoje miljenike navijači su dočekali na prepunom Narodnom trgu gdje su zajedno proslavili titulu, a velika se fešta u gradu protegnula do dugo u noć...

Jedan od najraspoloženijih Splićana Hrvoje Perić smatra kako je finalna serija mnogo doprinijela popularizaciji hrvatske košarke u kojoj se zaista moglo uživati: "Mislim da u ovom finalu zapravo i nema gubitnika jer su svi mogli uživati u dobroj i atraktivnoj košarci. Dvorane su bile pune i mislim da je ovo bila prava promocija košarke."

Unatoč problemima koji su ih pratili, Splićani su odigrali sjajnu sezonu u kojoj su ponovno privukli mnogobrojnu publiku na Gripe koja je, poglavito u dvije finalne utakmice, stvorila prekrasnu atmosferu i nosila ih do pobjeda. "Mi smo imali stvarno dobru sezonu i s obzirom na sve poteškoće, možemo i moramo biti zadovoljni", zaključio je Perić čestitajući Zadranima koji su "pokazali karakter kad su ih pljuvali i govorili im da su prodali utakmicu."

Nakon četiri godine koje je proveo u Zadru Juby Johnson gotovo se više i ne računa kao stranac. Miljenik zadarske publike, koji je mnogo pridonio u osvajanju naslova, to bi mogao ostati i sljedeće sezone: "Želio bih najprije zahvaliti Bogu, treneru i suigračima, ali i cijelom Zadru, zaista su svi bili izvanredni. Tu sam četiri godine, osvojili smo tri Kupa, dva prvenstva i ovo je blagoslov." Na upit o ostanku u zadarskom dresu i sljedeće sezone, Juby kaže: "Moramo se dogovoriti oko nekih stvari, ali ja zaista volim biti ovdje."

Mnogo je razloga za zadovoljstvo, ali ponekad i nezadovoljstvo, tijekom sezone Zadranima donio Corey Brewer, no osvojeni naslov prvaka ono negativno tjera u zaborav: "Ovo je moja prva sezona u Hrvatskoj i drago mi je da smo na kraju mogli staviti šlag na tortu. Ove sezone smo imali dosta uspona i padova, ali smo na kraju ipak uspjeli osvojiti prvenstvo i to je najvažnije za nas i cijeli Zadar."

Jedan od junaka velike Zadrove pobjede bio je Andrej Štimac koji je u trećoj dionici sjajno reagirao i dokrajčio Splićane: "Pao nam je ogroman teret s leđa jer smo nekoliko puta ove sezone malo zastali, ali ovo je bio pravi finiš. Hvala svim navijačima što su nas došli podržali. Mi i dalje vjerujemo da je vrlo malo onih zlobnika koji su govorili da smo prodali utakmicu u Splitu i nitko sretniji od nas, jer ovih 48 sati do utakmice nismo mogli živjeti."

Imao je Štimac i riječi pohvale za Splićane koji su im izvanredno parirali u pet finalnih utakmica: "Sjajna je bila finalna serija, vratila je košarku na naslovnice i televiziju. Imali smo pravog takmaca, Split nije bio nimalo lagan, jako su dobro igrali i čestitao bih im na ovoj borbi, oni su dali sve od sebe."

Strateg zadarske momčadi Aco Petrović započeo je susret s Baraćem u prvoj petorci, što se pokazalo velikom prednošću, budući da je upravo Barać bio jedan od nositelja zadarske igre u prvoj dionici. "Mislim da je cijela momčad dobro odigrala, dobro smo stisli i pokazali Splitu da im neće biti lako. Split se možda previše potrošio u ovim utakmicama kod kuće, ali mislim da smo mi objektivno bolja momčad, da smo to pokazali u ovim utakmicama i da smo zaslužno osvojili naslov."

Zadovoljstvo svojom prvom godinom u Zadru nije skrivao Jere Macura, najavivši svoj ostanak i u narednoj sezoni: "Prva godina u Zadru, pa osvojen naslov prvaka – više nego odlično. Zahvalio bih svim navijačima što su nas podržavali cijelu sezonu i čestitao bih igračima Splita što su se odlično borili. Međutim, mislim da smo mi pred svojom predivnom publikom zasluženo osvojili naslov."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!