Nogomet

Brückner: "Idući put bit ćemo hrabriji"

Ivana Spahija • subota, 07.06.2008.

Po završetku susreta sa Švicarskom, češki izbornik Karel Brückner izrazio je zadovoljstvo osvajanjem sva tri boda iz vrlo teškog susreta s domaćinima, ali i naglasio kako su svi svjesni njihovih nedostatka koje će pokušati otkloniti već u idućoj utakmici...

"Bio je to odličan početak uz malo sreće za nas. Ipak, ovo je odličan uvod i pozitivan početak kada imate tri boda u rukama. Danas smo odigrali taktičnu utakmicu, više usmjerenu na defenzivnu nego na ofenzivnu fazu. Znali smo da bi poraz loše utjecao na sve. Od iduće utakmice bit ćemo hrabri", rekao je češki izbornik Karel Brückner.

"Ova tri boda predstavljaju odličan početak za nas. Znamo da nismo odigrali naš maksimum, ali možemo igrati bolje i igrat ćemo bolje. Propustili smo neke prilike, ali su brži igrači donijeli osvježenje u drugom poluvremenu. Nismo bili uspješni s dugim loptama prema Kolleru u prvom dijelu pa smo ga u nastavku zamijenili s igračem koji zna poentirati", završio je izbornik. Izmjena se Česima doista isplatila, Václav Sverkoš, koji je zamijenio Kollera, postigao je pobjedonosni pogodak za Češku.

"Najvažnije od svega je da smo pobijedili. Imali smo dosta pogrešaka, ali je najvažnije da je naša obrana izdržala. Čekali smo na svoju priliku i kad nam se ukazala, iskoristili smo je. Moramo nastaviti i dalje igrati ovako", mišljenje je češkog kapetana, braniča Tomaša Ujfalušija.

Kapetan Češke uvjeren je da njegov dvostruki "rukomet" nije trebao biti kažnjen najstrožim kaznama te da je sudac postupio ispravno. "To je bio incident koji se treba ponovno pregledati. Sudac je to vidio, skočio sam prema lopti i udarila me u ruku. Ja tu nisam ništa mogao napraviti", misli Ujfaluši.

EP 2008. - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Švicarska0:1Češka
Portugal2:0Turska
1Portugal 35:3+26
2Turska 35:506
3Švicarska 33:303
4Češka 34:6-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!