Nogomet

Scolari: "Pola puta smo prošli"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 08.06.2008.

Izbornik Portugala Luiz Felipe Scolari po završetku utakmice nije mogao sakriti osmijeh s lica. Uostalom, za to nije imao niti potrebe, njegova je momčad u, možda i najvažnijem susretu u skupini, slavila sa 2:0, a više od pogodaka veseli odlična igra Deca, Simaa i Pepea...

Brazilac nakon susreta nije propustio pohvaliti svoju momčad, ali i izraziti zadovoljstvo postignutim. "Moji su igrači pokazali svoje odlične tehničke kvalitete i impresivnu formu. Bili si dinamični gotovo cijeli susret, a očita je bila i volja i želja za pobjedom."

Njegova je momčad ovom pobjedom potvrdila da bi mogla biti jedan od glavnih pretendenata na naslov. "Definitivno smo na pravom putu. Nakon ove pobjede 50 smo posto daleko od četvrtfinala. Dosta nam je šest bodova za prolaz, a ovo je više nego savršen start. Naše su šanse bile brojnije i opasnije iako je i Turska prijetila Ricardu. Ova nam pobjeda donosi olakšanje, imamo prostora za disanje."

Oduševljenje nije krio niti sretni strijelac prvog pogotka, branič Pepe. "Osjećaj je fantastičan. Najvažnije je što smo osvojili zacrtana tri boda. Mislim kako mi je prvi pogodak pogrešno poništen, ali nisam dao da me to destabilizira, nastavio sam davati sve od sebe i pomagati momčadi na putu prema pobjedi. Siguran sam kako ova reprezentacija može navijačima priuštiti još mnoga slavlja."

EP 2008. - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Švicarska0:1Češka
Portugal2:0Turska
1Portugal 35:3+26
2Turska 35:506
3Švicarska 33:303
4Češka 34:6-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!