Nogomet

"Idemo korak po korak"

Mihaela Bradovski • utorak, 10.06.2008.

Nakon odličnog starta u susretu protiv Turske, portugalski se reprezentativci okreću utakmici sa Češkom s kojom dijele prvo mjesto u skupini A. Iako su Portugalci uz pobjedu prezentirali i atraktivnu igru, do opuštanja neće doći. Tako tvrde svi u portugalskoj bazi u Švicarskoj...

Iako tokom sezone u dresu Barcelone nije briljirao, veznjak Deco odigrao je u subotu vrlo dobro, a podizanje forme očekuje iz utakmice u utakmicu. "Psihički se jako dobro osjećam. Nedostaje mi natjecateljskog ritma, ali vjerujem da ću moći izdržati i više od 60 minuta u idućim susretima." Deco se osvrnuo i na iduću prepreku, reprezentaciju Češke. "Ne podcijenjujemo Češku. Čak bih rekao da nas očekuje i teža utakmica od one u subotu. Respektiramo ih i svjesni smo da nam uvodna pobjeda ne znači puno ukoliko ne nastavimo jednako dobro, pa i bolje od toga. Nismo poletili nakon Turske."

Nedjeljnji je otvoreni trening ponovno pratilo 12 tisuća navijača. "Sretni smo s potporom, ali mi smo već navikli na to. Ne gledamo na to kao na pritisak, smireni smo i raspoloženje je svakim danom sve bolje." Na kraju je rekao i nekoliko riječi o svom odlasku iz Barcelone. "Ne moram nikome ništa dokazivati. Ovdje sam da bih igrao za reprezentaciju i ništa više. Moja budućnost ne ovisi o Europskom prvenstvu."

I portugalski duo koji nastupa za engleski Chelsea, Ricardo Carvalho i Paulo Ferreira pozivaju na oprez uoči svoje druge utakmice u skupini. Iako se nalaze na prvom mjestu, a mnogi ih smatraju najvećim favoritom ne samo skupine već i cijelog prvenstva, Ricardo Carvalho ne razmišlja tako daleko u budućnost. "Igrali smo kao momčad i igrali smo jako dobro. No najvažnije je da idemo korak po korak. Svjesni smo da nas mnogi gledaju kao favorite no to je pogrešno. Ovo je tek početak prvenstva, još je rano za davanje takvih prognoza.

Paulo Ferreira također dijeli mišljenje svojih suigrača Deca i Carvalha. "Istina je da smo jako zadovoljni igrom iz prvog susreta. Igrali smo sjajno, a mogli smo postići još nekoliko pogodaka. Nakon takvog starta možemo s manjim pritiskom odigrati susret protiv Češke. Iako, mnogi od nas očekuju da stignemo do finala, a zatim i osvojimo prvenstvo. Naravno da bi to željeli i mi, ali dogovor je da razmišljamo samo o idućem susretu i tako do kuda stignemo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!