Nogomet

Amauri spreman postati Azzurro

Duje Mogić • utorak, 10.06.2008.

Dok se reprezentacija Italije bori za prolazak u skupini smrti na Euru, s čizme stiže dobra vijest za Roberta Donadonija. Rođeni Brazilac, Amauri, dobio je talijansku putovnicu i stavio mu se na raspolaganje za sljedeće kvalifikacije...

Robusni napadač ovog ljeta je dobio i novi klub, i novo državljanstvo. Novopečeni igrač Juventusa dočekao je kraj procedure dobivanja talijanskog državljanstva i odlučio čekati poziv Donadonija jer mu je dosadilo uzaludno čekati poziv brazilskog izbornika, Carlosa Dunge.

"Istina, Selecao mi je bio prioritet, ali ću biti ponosan predstavljati Italiju. Nastupanje za Brazil ostaje moj san, ali igrati za Italiju je fantastična realnost i uživao bih da mogu igrati već na Euru u Austriji i Švicarskoj. Mislim da bi me izbornik pozvao da sam putovnicu dobio prošli mjesec", optimističan je bivši napadač Palerma i Chieva.

Obzirom da je Donadoni u nekoliko navrata hvalio Amaurija, izvjesno je da će rođeni Brazilac dobiti priliku u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2010. godine. "Nadam se da ću igrati na svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Luca Toni i ja ne bi bili loš napadački par, zar ne?", smatra Amauri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!