Nogomet

Kuhn: "Potreban je neutralan sudac"

Goran Tomičić • srijeda, 11.06.2008.

U Švicarskoj se ne stišavaju prigovori na suđenje Roberta Rossettija u porazu protiv Češke, iako domaćini prvenstva već danas igraju protiv Turske...

Češka je slavila 1:0, a Švicarci imaju mnogo prigovora na suđenje talijanskog suca, koji dva puta nije kaznio igranje rukom Ujfalušija u kaznenom prostoru. Prema televizijskoj snimci izgleda da je Švicarska oštećena u barem jednoj situaciji, a izbornik Jakob Kuhn i dalje razmišlja o tome.

"Vjerujem da možemo postići pogodak. Trebamo malo sreće, što nismo imali protiv Češke, ali potreban je i neutralan sudac. Bolje bismo prošli da je Rossetti bio neutralan", misli Kuhn.

Švicarska i Turska su zadnju utakmicu odigrale u studenom 2005. godine u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Kuhn se nije htio osvrtati na to: "To je bilo prije gotovo tri godine. Nogomet brzo prolazi, kao i život. Taj incident je gotov i riješen. Želimo dobro odigrati protiv Turske i to nam je najvažnije. Mislim da nema smisla komentirati događaje iz prošlosti."

Izbornik Švicarske je dodatno naglasio važnost dvoboja protiv Turske: "Nikad ne razmišljam o porazu, ali svjesni smo te mogućnosti. Ako izgubimo, ostaje nam samo utakmica protiv Portugala i ništa više. Zato želimo pobijediti. Ovo je jako mlada momčad koja ima budućnost i to je očito."

"Ako ne griješim, Turska je rangirana kao 12. ili 13. najbolja momčad na svijetu. Mi smo prilično daleko od toga. Znamo da su oni kvalitetni i da ćemo morati uložiti mnogo truda ako želimo pobijediti takvog protivnika."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!