Košarka

Ukić pokvario feštu Sieni

Ivana Spahija • srijeda, 11.06.2008.

Jedna pobjeda nedostajala je košarkašima Montepaschija iz Siene da konačno potvrde naslov prvaka Italije. Drugo gostovanje u Rimu nije proteklo uspješno kao prvo, izabranici Jasmina Repeše na domaćem su terenu došli do prve pobjede nad momčadi iz Siene i pitanje prvaka ostavili još uvijek otvorenim...

Iako se činilo kako će košarkaši iz Siene u četvrtoj utakmici finala doigravanja "dovršiti posao" i s uvjerljivih 4-0 u međusobnim ogledima s Lottomaticom uzeti naslov prvaka Italije, to se ipak nije dogodilo. Izabranici Jasmina Repeše lijepom su predstavom pred domaćim navijačima pokazali kako mogu parirati trenutno najboljoj momčadi lige koju su svladali s uvjerljivih 84:70. Time je Lottomatica sebi osigurala "opstanak" i još uvijek ima šansu preokrenuti rezultat i pokušati doći do trofeja.

Utakmica je, uostalom kao i sve do sada, započela dominacijom košarkaša Lottomatice, koji su nakon uvodnih deset minuta imali pet poena prednosti (22:17). Situacija se promijenila sredinom druge četvrtine kada su gosti uspjeli doći do laganog vodstva, no na odmor se ipak otišlo pri neriješenom rezultatu od 39:39. Početkom treće četvrtine domaćini su ponovno došli do slabe prednosti te su nakon pola sata igre imali +3 (59:56).

Bilo je za očekivati da će u posljednjih deset minuta košarkaši iz Siene krenuti u uobičajenu furioznu završnicu, no ovaj je susret ponudio drugačiji rasplet. Košarkaši Lottomatice su, predvođeni Ibrahimom Jaaberom i Erazemom Lorbekom, u posljednjoj četvrtini potpuno potopili goste iz Siene i zasluženo uzeli pobjedu s 14 poena prednosti te zakazali peti susret s momčadi Montepaschija koji će se odigrati u Sieni.

Pobjedi rimske momčadi najviše je pridonio Ibrahim Jaaber s 22 postignuta poena kojima je pridodao tri skoka i dvije asistencije. Solidan je bio i naš Roko Ukić, koji je za 27 minuta provedenih u igri ubacio 12 poena uz dva skoka i tri asistencije. Iz Montepaschija se najviše istaknuo Ksistof Lavrinovič sa 14 ubačenih poena.

Lega A Basket, doigravanje, finale, četvrta utakmica: Lottomatica Roma - Montepaschi Siena 84:70 (ukupno 3-1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!