Nogomet

"Dvojbe oko sastava su riješene"

Bernard Jurišić • srijeda, 11.06.2008.

(Iz Bad Tatzmannsdorfa za Sportnet.hr Bernard Jurišić). Izbornik Slaven Bilić posljednje jutro uoči puta u Klagenfurt na prvi trening naše momčadi dočekao je miran. S tri boda u džepu lakše je čekati derbi skupine protiv moćnog "elfa"...

Hrvatska nogometna reprezentacija danas će u 16 sati imati svoj prvi trening na Wörthersee stadionu u Klagenfurtu. Nekoliko sati prije polaska prema zapadu, izbornik Slaven Bilić odradio je još jedno druženje s hrvatskim novinarima u Bad Tatzmannsdorfu.

Jesu li Nijemci u prednosti zbog toga što su već igrali u Klagenfurtu i poznaju ambijent i teren?
"Nije to neka prednost, iako je lijepo vratiti se na teren gdje si pobijedio. Sigurno će i Podolskom biti lijepo prisjetiti se mjesta gdje je zabija golove, a zabio je na obje strane."

Bilića je i treći dan nakon Beča dočekali isto pitanje - je li popuštanje u drugom dijelu rezultat loše tjelesne spreme momčadi?
"Nismo popustili u drugom dijelu zbog tjelesne spreme, neki igrači su mogli bit manje inspirirani taj određeni dan, malo je tu bilo psihološki povlačenja u glavi, da se ne primi taj gol. Pričajući s njima i gledajući ih na treningu vidim da smo tjelesno spremni i uopće nismo trčali malo protiv Austrije."

Jeste li riješili dvojbe oko sastava?
"Riješene su, ali ću sastav reći sutra na dan utakmice. Nisu to dvojbe nego opcije. Moguće je da ne bude nikakvih promjena, a moguće da bude jedna, eventualno dvije. Svakako ih neće biti puno, jer nemamo razloga iskakati iz gabarita koje smo vježbali od prvog dana. Svaka opcija od te tri koje imamo nas osnažuje u jednoj fazi igre, a malo slabi u drugom, ali svaka od te tri je dobra."

Brine li vas vrijeme, najavljuje se kiša?
"Kiša je tu dosta čudna, kad padne onda se izlije 15 minuta i to završi. Neće to biti kišica koja traje, koja bi mogla taj teren napraviti boljim nego u Beču, gdje je bio fantastičan. Samo da ne bude prevruće."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!