Nogomet

Toni: "Trebamo pogodak, makar i Buffonov"

Ivana Spahija • srijeda, 11.06.2008.

Napadač talijanske reprezentacije i njemačkog Bayerna, Luca Toni, uoči susreta Italije i Rumunjske najavio je pohod na sva tri boda koja bi Azzurre i dalje ostavila u igri za mjestom u četvrtfinalu. Toni je, unatoč pritisku, svjestan da Italija ima kvalitetu za svladati Rumunje...

Težak poraz od Nizozemske dodatno je uzdrmao ionako tmurnu atmosferu u talijanskom taboru. Ozljeda kapetana Fabija Cannavara odjednom je pala u drugi plan, a igrači i izbornik Donadoni našli su se na meti kritika struke, ali i talijanskih navijača. Azzurri su svjesni da im gubitak sva tri boda iz ogleda s Rumunjskom vjerojatno znači i oproštaj od Eura te su spremni za pohod na prvu pobjedu.

"Makar i Buffon postigao pogodak, očajnički trebamo ta tri boda", rekao je Luca Toni i nastavio: "Nakon poraza od Nizozemske bilo je mnogo bijesa u svlačionici. Nakon dvoboja s Rumunjskom tamo želim vidjeti veseliju atmosferu. Izgubili smo prvu bitku, ali ne i rat. Moramo se pokušati vratiti na onu Italiju od prije i mislim da ima mnogo navijača koji vjeruju u nas i da možemo uspjeti."

Unatoč pričama kako su Nizozemci fizički potpuno dominirali nad Talijanima, Toni smatra kako to nije istina. "Rekao sam i ponavljam opet, kod nas ne postoji fizički problem. Nisam vidio da je Nizozemska na terenu bila toliko superiornija. Ja osobno sam se tada osjećao bolje nego u mnogim utakmicama koje sam prije igrao", kaže Toni.

Iz Casa Azzurre najavljuju bolje dane za talijansku reprezentaciju, počevši od promjena u sastavu pa do same formacije. Tako bi se među početnih 11 trebali naći Alessandro Del Piero, Giorgio Chiellini i Fabio Grosso, a umjesto uobičajene 4-3-3 koncepcije, Talijani bi protiv Rumunja trebali istrčati u formaciji 4-3-2-1. Hoće li to biti dovoljno za doći do prijeko potrebne pobjede, saznat ćemo već u petak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!