Nogomet

Scolari: "Dobro smo pripremljeni"

Martina Oštrić • srijeda, 11.06.2008.

Pobjedom nad reprezentacijom Češke, europski doprvaci Portugalci su došli na korak do četvrtfinala. Česima su utrpali tri komada, a za potvrdu najbolje momčadi skupine potrebna im je pobjeda protiv domaćina, Švicarske. Prve reakcije trenera Scolarija te igrača utakmice su više nego pozitivne...

Trener Portugalaca Luiz Felipe Scolari prezadovoljan samim ulaskom svojih igrača u meč, te na koncu pobjedom. "Dobili smo ono što smo željeli nakon samo dvije odigrane utakmice, a to je povijesna prilika" neskromno će Brazilac. "Nije bilo lagano, ali odigrali smo dobro, a to znači da smo dobro pripremljeni".

Scolari se osvrnuo i na početni sastav Čeha, u kojem ga je iznenadio Milan Baroš umjesto očekivanog Jana Kollera. "Za mene je to bilo iznenađenje jer smo mislili da ćemo igrati protiv početne jedanaestorice koja uključuje i Kollera, a to što je Baroš bio na terenu nije nam nimalo olakšalo. Suočili smo se s poteškoćama jer su oni imali četvoricu ili petoricu u sredini, a mi samo dvojicu na krilima".

Brazilac nakon utakmice nije zaboravio pohvaliti svoje momke. " Sa šest bodova mi smo u četvrtfinalu, ali i dalje želimo biti pobjednici skupine jer je ova momčad vrlo sposobna i kvalificirana za takvo što" zaključio je portugalski strateg.

Kao i izbornik Scolari,Man of the match, Cristiano Ronaldo također je prezadovoljan pobjedom te činjenicom što nakon dvije utakmice njegova momčad ima stopostotan učinak, odnosno šest bodova. "Došli smo do svog prvog cilja, a to je prolazak skupine. Meni osobno je jako drago što sam svojim pogotkom mogao doprinijeti tom cilju".

Manchesterov napadač izjavio je i kako je svoj prvi gol na prvenstvu posvetio Crvenom križu jer često misli na djecu, te ističe kako ga to čini vrlo ponosnim.

Ronaldo tvrdi da je njegova momčad igrala dobro, ali se osvrnuo i na igru protivnika. "Česi su igrali odlično, pogotovo u prvom poluvremenu, i nije bilo lako probiti njihovu obranu. No, mi smo stvorili mnogo šansi, i igrali kao jedan, a ako nastavimo s ovakvom igrom, imamo velike šanse dogurati daleko na ovom turniru".

"Znamo kako sve žrtvovati za dobrobit reprezentacije. Sad imamo veliku šansu za prolaz, ali moramo poštovati naše protivnike jer i oni imaju istu misiju kao i mi – žele pobjeđivati" zaključio je strijelac drugog i asistent kod trećeg pogotka.

EP 2008. - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Češka1:3Portugal
Švicarska1:2Turska
1Portugal 35:3+26
2Turska 35:506
3Švicarska 33:303
4Češka 34:6-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!