Nogomet

Terim: "Molio sam da prestane kiša"

Goran Tomičić • četvrtak, 12.06.2008.

Turska je u sudačkoj nadoknadi svladala Švicarsku i ugasila domaćinima posljednju nadu za plasman u četvrtfinale. Jakob Kuhn je istaknuo kako su njegovi igrači ipak odigrali dobro, dok je Fatih Terim istaknuo važnost pobjede...

"Naravno da smo jako razočarani, ali ipak ne mogu kritizirati igrače. Odigrali smo najbolje kako smo mogli i nesretno smo izgubili dvije utakmice. Ne mogu reći da smo bili bolji od Turske, no imali smo priliku iz kontre, kad su kod rezultata 1:1 trojica mojih igrača išli na jednog protivničkog. Opet nismo imali sreće", misli Jakob Kuhn.

Izbornik Švicarske nema nikakvih prigovora na svoju momčad: "Borili smo se i igrali smo dobro, pa stvarno ne mogu ništa kritizirati. Ovo je vrlo tužno. Htio sam pobjedu i prema tome sam radio izmjene. Nismo imali mnogo vremena nakon njihovog drugog gola i ja ne žalim niti zbog jedne svoje odluke. U slučaju osvajanja boda imali bismo male šanse za prolaz i zato sam htio pobijediti."

"Derdiyok je mlad igrač i mislim da je bio dobar, a dobro je odigrao i Hakan Yakin. Nedostajao nam je udarni napadački dvojac, ali što smo mogli. Činjenica je da nismo imali drugog izbora. Imamo četiri igrača s ozlijeđenim ligamentima i nemamo toliko pričuva koje mogu dobro odigrati u ovakvoj utakmici. Nije bilo lako, ali dobro smo se pripremili i moram čestitati igračima na pruženoj igri", zaključio je Kuhn."

Fatih Terim je sretan zbog pobjede: "Ovo je predivan osjećaj. Igračima je ovo trebalo zbog podizanja samopouzdanja i čestitam im na uloženom nevjerojatno velikom trudu. Tri boda nam daju mnogo nade uoči posljednje utakmice u skupini. Još uvijek smo na Europskom prvenstvu i to je vrlo važno. Jučer sam rekao da je ova utakmica za nas bila početak natjecanja. Bilo je jako teško pobijediti Švicarsku i ovo je zato vrlo važan uspjeh. Znamo i koliko pobjeda znači navijačima. Iskreno, mislili smo da će nam odgovarati kiša, ali ipak nismo očekivali ovako teške uvjete. Da, molio sam se da kiša prestane."

Turski izbornik je pogodio s izmjenama: "Semith je jako važan igrač i odigra dobro uvijek kad dobije priliku. Kad sam napravio dvostruku izmjenu gubili smo 1:0 i nije bilo lako igrati, ali to se pokazalo dobrim potezom. Semith je strijelac i uvijek od njega očekujem da postigne pogodak. Tuncay Sanli je također vrlo važan, drugi puta u četiri dana je odigrao cijelu utakmicu i uspio je na teškom terenu pokazati koliko je spreman. Obje utakmice su odigrali i Hakan Balta, Servet Cetin i Volkan Demirel, koji su također bili vrlo dobri."

EP 2008. - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Češka1:3Portugal
Švicarska1:2Turska
1Portugal 35:3+26
2Turska 35:506
3Švicarska 33:303
4Češka 34:6-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!