Nogomet

Ten Cate trener Panathinaikosa

Zvonimir Šimunović • petak, 13.06.2008.

Henk ten Cate, bivši pomoćni trener Chelseaja i trener Ajaxa, karijeru će nastaviti na vrućoj klupi atenskog Panathinaikosa. Nakon dogovora s čelnicima kluba našega Marija Galinovića, Ten Cate je potpisao dvogodišnji ugovor...

Ten Cate je hrvatskoj javnosti poznat kao trener Ajaxa i mađarskog MTK u razdobljima kada je te klubove u europskim natjecanjima pobjeđivao Dinamo. Nakon što je na polovici prošle sezone došao u Chelsea kao pomoćnik Avramu Grantu, Ten Cate je zajedno s izraelskim strategom dobio otkaz nakon poraza u finalu Lige prvaka.

No, Nizozemac nije trebao dugo čekati na novi angažman. U Atenu dolazi kao nasljednik Josea Peseira, a glavni cilj novog trenera trećeg vratara hrvatske reprezentacije, jest osvajanje naslova prvaka, za kojeg Zeleni ne znaju već četiri godine.

"U svojoj karijeri radio sam samo u vrhunskim klubovima, na najvišoj razini. Takvim smatram i Panathinaikos, koji će biti veliki izazov. To je klub s ogromnom tradicijom, uspješnom poviješću, sjajno organiziran i ambiciozan. Vjerujem kako ćemo biti konkurentni i najboljim europskim klubovima", rekao je Ten Cate za službenu klupsku stranicu nakon potpisivanja ugovora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!