Nogomet

Dilema češkog izbornika

Martina Oštrić • subota, 14.06.2008.
Dilema češkog izbornika
Foto: EPA

Koller ili Baroš, Baroš ili Koller, pitanje je sad?! Ili možda Svěrkoš? Kako bilo, češkog izbornika Karela Brucknera muče uvjetno rečeno slatke brige oko izbora napadača koji bi se trebao suprotstaviti Turcima u utakmici koja će jednu od dvije momčadi odvesti u četvrtfinale, na noge Kockastima...

Na jučerašnjoj pressici Bruckner nije previše otkrio što sprema za utakmicu s Turskom, no uvrštavanjem Milana Baroša u utakmici protiv Portugala dao je nagovijestiti da niti jedan od prije spomenute trojice nema prednost pred drugim.

Češki je strateg već pomalo dosadan u naglašavanju kako je njegova odluka da stavi Baroša u početnik 11 ispravna, te da ga je i sam napadač odličnom igrom uvjerio u to. Nastupi trojice iza Baroša u formaciji 4-2-3-1 pokazali su da bi se za svakog od njih trebalo naći mjesta i u narednoj utakmici, no netko bi lako mogao biti žrtvovan ako se Bruckner odluči za 4-4-2 formaciju u kojoj bi se našlo mjesta i za Baroša i za Kollera što bi značilo smanjenu kreativnost u veznom redu.

Zasigurno, najbolja opcija bila bi kad bi reprezentacija Češke mogla ponoviti igru koju su pokazali protiv Portugala, no s drukčijim ishodom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!