Nogomet

Aragones: "Villa je nevjerojatan!"

Zvonimir Šimunović • subota, 14.06.2008.
Aragones: "Villa je nevjerojatan!"
Foto: Davor Sajko

Španjolska slavi Davida Villu. Još uvijek, ali vjerojatno ne zadugo, napadač Valencije, zabio je četvrti gol na Euru, kojim je praktički osigurao svojoj reprezentaciji nastup u četvrtfinalu. Riječi hvale za njega je imao i izbornik Luis Aragones, dok s druge strane Lars Lagerbäck nije krio razočaranje...

Iako Španjolska nije briljirala, a igra je bila ispod očekivane razine, tri boda se pamte. Toga je svjestan i Aragones koji je hvalio svoje igrače: "Mislim da smo osim petnaestak minuta u prvome dijelu bili bolja momčad tokom cijelog susreta. Kao što sam i rekao prije utakmice, morali smo spustiti loptu na zemlju i igrati našu poznatu igru kratkih paseva, bez dugih nabacivanja. Kada smo to i učinili, preuzeli smo inicijativu, napadali i stvarali prilike, a na kraju nas je i sreća malo pomazila."

David Villa postigao je četiri pogotka u prve dvije utakmice Europskog prvenstva i prvo je ime španjolske reprezentacije. Ni Aragones nije propustio priliku pohvaliti igrača koji je najzaslužniji za španjolskih šest bodova: "Villa je još jednom pokazao da je jedan od najboljih svjetskih napadača. Gol koji je postigao bio je zaista nevjerojatan. Još uvijek se pitam dali je moguće da je iskoristio tu malu mogućnost i prostor koji mu se otvorio?!"

A junak susreta u prvi je plan stavio momčadski uspjeh: "Najvažnije je da smo pobijedili i došli do šest bodova nakon dvije utakmice. Naravno da sam presretan što sam ponovno zabio, ali ponavljam, glavno je da smo nastavili pobjednički niz.", izjavio je Villa.

Švedski izbornik Lagerbäck očekivano je žalio za propuštenim. Bod koji bi olakšao borbu za četvrtfinale izgubljen je u zadnjim trenucima: "Svaka čast Španjolcima, ali izgubili smo na glup način. Dobiti gol u sučevoj nadoknadi gotovo iz ničega i više je nego frustrirajuće. U prvom poluvremenu imali smo nekoliko prilika i prava je šteta što nismo vodili nakon prvih 45 minuta."

O ozbiljnosti problema s koljenom Zlatana Ibrahimovića (izašao u poluvremenu), nije mogao više reći odmah nakon utakmice, no priznao je da švedske ambicije uvelike ovise o daljnjim nastupima jedinog švedskog strijelca na Euru: "Nadam se da nije ništa ozbiljno. To je njegov stari problem s koljenom pa nismo htjeli ništa riskirati u drugom dijelu. To je naravno otupilo našu igru prema naprijed i ostavilo Španjolskoj veliki prostor za napad."

Teško je bilo početi razmišljati o trećem kolu, ali Lagerbäck je svjestan da će glavni zadatak biti podignuti momčad na psihičkom planu: "Iako smo bili blizu pozitivnom rezultatu, ne smijemo zaboraviti da su naše šanse za prolazak i više nego realne."

EP 2008. - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Švedska1:2Španjolska
Grčka0:1Rusija
1Španjolska 38:3+59
2Rusija 34:406
3Švedska 33:4-13
4Grčka 31:5-40

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!