Nogomet

Rehhagel realističan, Hiddink ponosan

Ante Pažanin • nedjelja, 15.06.2008.
Rehhagel realističan, Hiddink ponosan
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Grčka neće braniti svoj naslov prvaka Europe otprije četiri godine. Rusija je pobjedom od 1:0 osigurala sebi borbu sa Šveđanima u zadnjem kolu za drugo mjesto, dok su se Grci oprostili od četvrtfinala. Izbornik Grka Otto Rehhagel za neuspjeh je okrivio nedostatak točnosti svojih igrača pred golom, dok je Guus Hiddink bio pun riječi hvale i ponosa na izvedbu svojih igrača...

Grci su pokušavali se i trudili, no protiv Rusa jednostavno nije išlo. Nisu puno pokazali, osobito u napadu na što se osvrnuo i izbornik Rehhagel: "Bio je to napet meč. Mislim da smo igrali bolje nego u prvoj utakmice. Nažalost nije novost da se mučimo sa zabijanjem golova. Nismo momčad koja može zabiti tri gola po utakmici. Ono što mi se svidjelo je bila borba moja momčadi koja se dobro borila unatoč snazi Rusa. Htjeli smo uspjeh, ali smo isto tako znali da neće biti lako u našoj grupi."

Unatoč porazu Rehhagel je realističan i ne zamjera ništa svojim igračima: "Najvažnije je predanost momčadi, borili su se do kraja. Rekao sam im da moraju dati sve od sebe što su i učinili, ne mogu nikoga kritizirati. Izgubili smo od jako dobre momčadi i tkogod će se naći s Rusima neće im biti lako. Prije četiri godine dogodilo se čudo kakvo se dogodi jednom u 30 godina. Kada bi se to stalno događalo onda to ne bi zvali čudom, zar ne? Sada se moramo usredotočiti na utakmicu sa Španjolskom, naša je dužnost da odigramo najbolje što možemo. "

S druge strane Hiddink je sretan i ponosan nakon pobjede svoje momčadi koja je omogućila borbu za drugo mjesto: "Jako sam ponosan na igrače. Razgovarali smo nakon prve utakmice i zanimalo me kako će reagirati danas i sretan sam s reakcijom. Ovaj rezultat je posljedica dobrog nogometa, ali i obrambeno su svi odigrali kako treba. Bilo je nekih grešaka i nogometni zakon je da kada promašiš prilike da ti se to može vratiti u glavu. Trebali smo zabiti i drugi gol sa svojim brzim napadima i u tako važnim utakmicama kada napraviš pet ili šest šansi moraš ih iskoristiti."

Hiddink je oprezan pred zadnje kolo: "Mi smo autsajderi u grupi jer nemamo toliko iskustva kao ostale momčadi, ali i autsajderi mogu obaviti dobar posao nekad. Imamo nekih problema s Žirkovom i Biljadetdinovom za koje se nadam da će se riješiti, ali zato nam se vraća Aršavin i zato je dobro imati tako dobre igrače u momčadi. Možemo biti bolji, moramo i dalje učiti da se treba boriti i zahtijevati stvari jedan od drugoga. Ruski nogomet se razvija i važno je da i momčad igra dobro."

EP 2008. - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Švedska1:2Španjolska
Grčka0:1Rusija
1Španjolska 38:3+59
2Rusija 34:406
3Švedska 33:4-13
4Grčka 31:5-40

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!