Nogomet

"Ne vidim razloga da podbacimo"

Bernard Jurišić • nedjelja, 15.06.2008.

(Iz Bad Tatzmannsdorfa za Sportnet.hr Bernard Jurišić). Jutarnja kava uz druženje sa Slavenom Bilićem bio je ugodan uvod u dan u kojemu nas čeka novi trosatni put prema Klagenfurtu...

Uoči odlaska na trening u Klagenfurt, gdje će sutra od 20:45 sati Hrvatska odigrati posljednju susret u skupini protiv Poljske, Slaven Bilić došao je na druženje s hrvatskim novinarima u 9 sati u press-šatoru u Bad Tatzmannsdorfu.
"Jučer smo vježbali jednu varijantu, jedan sastav u kojem svi igraju na svojim pozicijama. Imamo brzinu, skok, mirnoću na svim dijelovima terena i taj je sastav odličan. Sačekat ćemo večerašnji trening i sutra sat vremena prije objaviti."

Momčad će definitivno biti "šarena", a kapetan će biti Darijo Šimić. S njim je Bilić prošao i suigrački odnos i odnos trenera i igrača. "Nismo bili ni cimeri ni konkurenti, igrali smo oba. Prednost je što smo zajedno prošli sve faze koje dva čovjeka mogu imati."

Bez obzira koja će momčad nastupiti, cilj ostaje isti. "Cilj ostaje isti, ne trebamo to više ponavljati, to je glupo i spominjati. To je samo po sebi jasno, na Europskom smo prvenstvu i želimo pobijediti svakoga."

Plašite li se da bi se pobjednička atmosfera mogla narušiti u slučaju eventualnog poraza?
"Ne bojim se da se naruši pobjednička atmosfera u slučaju poraza, ali sve ima svoje rizike. Mi toliko vjerujemo u momčad koja će sutra istrčati i to stalno potenciramo, kako želimo imati veliku grupu igrača, jer bez toga jake reprezentacije nema. Svi smo kao jedan, to su male razlike u kvaliteti jer svi ovi koji će sutra istrčati igraju u pravim klubovima i igrali su za reprezentaciju. Možda nisu igrali zajedno u jednoj utakmici, ali to je manje bitno, važno je da igramo istim sustavom uz neke male pomake koji variraju od utakmice do utakmice. Svi ti igrači su tu, svi smo zajedno na treninzima i sastancima, svi znaju što od njih želimo. Ne vidim ni jednog razloga da mi sutra podbacimo, ali mogla bi podbaciti i 'prva' momčad, uvjetno rečeno. Protivnik je opasan, ali neće biti ni spremniji ni bolji od nas. Imamo sve preduvjete za dobru utakmicu i pozitivan rezultat."

Gledate li druge utakmice, tko je na vas ostavio najbolji dojam zasad?
"Iskreno malo gledam ostale utakmice, jer nemamo vremena. U 18h nam je trening, pa eventualno pogledamo kraj te utakmice, a onu večernju pogledamo ako nemamo obveza. Nizoemci zasad najbolje izgledaju, ali ni Talijani nisu igrali loše protiv njih. I oni su apsolutno ranjivi, ali način na koji oni postižu golove i izlaze u kontre je fascinantan."

Očekujete li da će i u ponedjeljak Klagenfurt biti obojan u hrvatske boje?
"Naravno. Očekujem da će navijači doći u istom broju kao i protiv Njemačke. Znamo da je u Domovini bila velika euforija i prije natjecanja, a nakon pobjede protiv Njemačke to je još naraslo. Očekujemo ih da budu naša velika podrška, kao što su bili i dosad, a mi ćemo im se odužiti. To je još jedna u nizu obveza zbog koje mi sutrašnju utakmicu shvaćamo kao da nam trebaju ta tri boda."

Kakvu Poljsku očekujete u Klagenfurtu?
"Poljacima treba pobjeda od najmanje dva gola razlike. Oni već dvije godine otkako je Beenhakker izbornik treniraju tako da ne mijenjaju puno, igraju 4-4-2. To čvrsto drže i igraju izvanredno. Nekih velikih promjena kod njih neće biti, jer Beenhakker nije sklon improviziranju. Njima ne treba neka suluda pobjeda od 5:0, pa da trebaju jurnuti, ali mi smo spremni na obje njihove varijante. Bilo da igraju napadački ili da nas čekaju na kontre."

Reprezentacija u 10 sati putuje u Klagenfurt, gdje će večeras od 20 sati odraditi svoj posljednji trening na stadionu koji je svjedočio hrvatskom slavlju protiv Njemačke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!