Nogomet

"Marco, pomogni nam"

HINA • ponedjeljak, 16.06.2008.

Bivši talijanski izbornik Arrigo Sacchi je u svojoj novinskoj kolumni javno zamolio Marca van Bastena da pomogne Talijanima u njihovom nastojanju da dohvate četvrtfinale EP-a...

Arrigo Sacchi, nekadašnji izbornik talijanske nogometne reprezentacije i tvorac uspjeha Milana s kraja 80-ih i početka 90-ih godina prošlog stoljeća, koji je u vrijeme kada je bio trener Milana vodio sadašnje izbornike Nizozemske Marca van Bastena i Italije Roberta Donadonija, u svojoj je kolumni za "Gazzettu dello Sport" zamolio Van Bastena da njegova momčad ne izgubi od Rumunjske u trećem kolu skupine C na Euru u utorak u Bernu, te tako pomogne Italiji da izbori četvrtfinale.

"Dragi Marco, nadamo se da ćemo ti moći zahvaliti ne samo na prekrasnom nogometu koji prezentira tvoja momčad, već i na usluzi koju ćeš učiniti svom starom suigraču Robertu i svim svojim obožavateljima u Italiji. S poštovanjem i divljenjem, tvoj prijatelj Arrigo", napisao je Sacchi.

Uoči posljednjeg kola u skupini C Nizozemska je sa šest bodova osigurala prvo mjesto, te se očekuje da će Van Basten protiv Rumunjske odmoriti svoje najbolje igrače. Rumunjskoj bi, pak, pobjeda osigurala drugo mjesto bez obzira na ishod utakmice Italija - Francuska, dok Talijani ili Francuzi mogu proći u četvrtfinale ukoliko pobijede u svojoj posljednjoj utakmici, a Rumunji ne osvoje sva tri boda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!