Nogomet

Nizozemci obećavaju pošteni otpor

Duje Mogić • ponedjeljak, 16.06.2008.

Iako su se već kvalificirali u četvrtfinale kao pobjednici skupine C nakon dva odigrana kola, trener Nizozemaca, Marco van Basten, uvjerava Talijane i Francuze da neće olako prepustiti bodove Rumunjima i dopustiti im plasman u drugi krug nauštrb finalista zadnjeg Svjetskog prvenstva...

Italiju i Francusku očekuje međusobni susret u zadnjem kolu skupine smrti, no ni jedni ni drugi nisu mirni jer ne ovise samo o sebi. Za prolazak dalje treba im pobjeda i povoljan rezultat Nizozemaca protiv Rumunja. Stoga se u talijanskom i francuskom taboru pribojavaju nastupa rezervne momčadi Nizozemaca čime bi olakšali posao napaljenim Rumunjima.

Ipak, Van Basten ih uvjerava da to neće biti slučaj. "Sigurno smo prvi u skupini, ali imamo obvezu dati najbolje od sebe u svakoj utakmici zbog navijača i samih igrača. Iako nam rezultat nije bitan, postavit ćemo sebi nekakve ciljeve i pokušati ih ostvariti", kaže bivši napadač Milana.

Obećanje da neće biti opuštanja ni nonšalancije u utakmici s Rumunjima ipak ne podrazumijeva da će igrati najbolja moguća postava. Izvjesno je da će priliku od prve minute dobiti Klaas-Jan Huntelaar, Van Persie i Robben i tako dati priliku za odmor Van Nistelrooyu, Sneijderu i Van der Vaartu.

No, ni ti igrači sigurno nisu laki protivnici budući da su upravo Robben i Van Persie ulaskom s klupe zapečatili sudbinu Francuzima, dok je Huntelaar na meti mnogih europskih klubova i ovo će mu biti prilika za dokazivanje svoje vrijednosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!