Nogomet

Hrvati opet okupirali Klagenfurt

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 16.06.2008.

(Iz Klagenfurta za Sportnet.hr Bernard Jurišić). Drugi put u četiri dana vojska hrvatskih navijača okupirala je austrijski grad Klagenfurt. Već od ranih jutarnjih sati navijači obojani u crveno i bijelo počeli su svoju pjesmu. Ovog puta crveno-bijeli su i jedni i drugi...

Kao i prošlog četvrtka, kad je hrvatska pjesma odjekivala prije, za vrijeme i nakon pobjede protiv Njemačke, Klagenfurt je osvanuo okupan crveno-bijelim hrvatskim kvadratićima. Iako je Hrvatska osigurala plasman u četvrtfinale, hrvatski navijači ni ovog puta nisu iznevjerili svoje ljubimce.

Već od ranih jutarnjih sati navijači su počeli dolaziti sa svih strana Europe, a kolona automobila još je jednom zakrčila prometne koridore kroz Sloveniju. Večer uoči utakmice u obližnjem Pörtschachu hrvatski navijači zagrijavali su se za još jednu feštu koja će početi večeras od 20:45 sati.

Hrvatski nogometaši dan su proveli u svojoj privremenoj bazi u Warmbadu pored Villacha i posljednje informacije iz našeg tabora govore kako su svi spremni za nastup. Na teren bi trebao krenuti sastav koji smo najavili sinoć nakon treninga: Runje - Šimić, Knežević, Vejić, Pranjić - Leko, Vukojević, Pokrivač, Rakitić - Petrić, Klasnić. Službeni sastavi će izaći 75 minuta prije početak susreta, pa je još uvijek moguće da izbornik Bilić nešto promijeni u posljednji trenutak.

Klagenfurtom od jutra kruži i velik broj poljskih navijača, koji su spremni podržati svoju momčad, ali ne vjeruju previše u rasplet koji bi ih ostavio u turniru i nakon noći koja nam slijedi. Incidenti između navijača nisu zabilježeni, a zajednička "mantra" velikim dijelom dana bila je "Deutschland, Deutschland, aufwiedersehen!"

Zanimljivo je da je ovog puta ponuda ulaznica nadmašila potražnju. Velik je broj onih koji pokušavaju prodati ulaznice za večerašnju utakmicu, a što vrijeme prolazi cijena je sve manja. U centru grada na naš upit jedan je Poljak tražio 600 eura za jednu, dok su se u obruču oko stadiona ulaznice već oko 16 sati mogle nabaviti po 100 eura. S obzirom na broj "ponuđača", ne bismo se iznenadili ako dio tribina na večerašnjem susretu ostane nepopunjen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!