Nogomet

"Ne zanima nas što Turci govore"

Bernard Jurišić • srijeda, 18.06.2008.

(Iz Bad Tatzmannsdorfa za Sportnet.hr Bernard Jurišić). Vedran Ćorluka je uz Kranjčara, Kneževića i Pranjića jedini igrač koji je nastupio u sve tri utakmice naše momčadi u Austriji...

Vedran Ćorluka je protiv Poljske igrao na mjestu na kojemu ga mnogi vide u godinama koje su ispred hrvatske nogometne reprezentacije. Ozljedom Darija Kneževića Ćorluka je morao propustiti odmor koji mu je bio predviđen i pokriti mjesto u središnjici obrane. Kao i obično - odlično.

"Velika je stvar ostvariti tri pobjede u skupini, ali to se sad sve zaboravlja. Čekaju nas opet ispočetka novi izazovi."

Koliko ste upoznati s euforijom koja vlada u Hrvatskoj?
"Dolaze nam vijesti iz Hrvatske i to da su svi sretni zbog nas. Mi to osjećamo samo na stadionu i to je puno bolje za nas, da se koncentriramo samo na utakmicu. Velika hvala navijačima na velikoj podršci, velika su nam pomoć i snaga."

Turci?
"Sigurno su odlična ekipa jer da nisu ne bi bili u četvrtfinalu. Pokazali su karakter da se znaju vratiti iz negativnog rezultata. Znamo da imaju nekoliko dobrih pojedinaca, ali nas treba zanimati samo naša igra. O našoj igri će ovisiti rezultat."

Hrvatsku gotovo svi osim Turaka vide favoritom?
"U ovoj fazi nema favorita i nikad se nismo postavljali u tu ulogu. Igrali smo utakmicu po utakmicu, znamo da smo dobri i vjerujemo da smo bolji od Turske i da ćemo to pokazati u petak u Beču. I proći u polufinale."

Turci su vrlo glasni u najavama i kažu da sigurno prolaze u polufinale.
"Mi vjerujemo u sebe i razmišljamo o sebi. Što Turci govore nas ne zanima. Mi ćemo govoriti na terenu u petak."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!