Nogomet

"Ovo je utakmica generacije"

Bernard Jurišić, Branimir Korać • četvrtak, 19.06.2008.
"Ovo je utakmica generacije"
Foto: Davor Sajko

(Iz Beča za Sportnet.hr Bernard Jurišić). Nakon posljednjeg treninga uoči četvrtfinalnog sraza s Turskom, hrvatski reprezentativci u mix zoni isijavali su optimizmom. U pobjedu vjeruju, ali i dužno respektiraju Tursku...

Vedran Ćorluka: Ove prijašnje utakmice dale su nam veliko samopouzdanje prije utakmice s Turcima i nadam se da će i ta utakmica završiti kao ove prethodne. Turci su sigurno odlična ekipa čim su u četvrtfinalu Europskog prvenstva, no nismo se puno obazirali na njih, samo smo rekli da moramo igrati kako znamo i kako smo igrali dosad jer će puno toga ovisiti o nama, a ne o njima.

Luka Modrić: U reprezentaciji vlada pozitivna nervoza, ali svi vjerujemo da ćemo napraviti dobar rezultat jer ovo je prilika cijele generacije. Bilo bi šteta to propustiti jer imamo veliku šanse. Vjerujem da ćemo sutra to opravdati na terenu jer vjerujemo da smo kvalitetnija ekipa i da ćemo otići dalje. Turska je pomalo "divlja ekipa", puno trče, jako su agresivni, no ako uspostavimo igru kao u prve tri utakmice, mislim da možemo očekivati prolaz. Kao i svi, jedva čekam tu utakmicu.

Stipe Pletikosa: Ostvarili smo ono što smo zacrtali, prolaz u četvrtfinale, međutim kad smo već došli do ovdje, bilo bi šteta da ne izvučemo maksimum iz onog što može ova momčad. Koliko je to u ovom trenutku, vidjet ćemo već s Turcima, ja se nadam najboljem, kao i svi suigrači, a to je pobjeda uz veliku podršku naših navijača.

Ivan Rakitić: Danas sam trenirao s ekipom i sve je u redu. Koljeno me još malo boli, ali me nije sprječavalo u bilo kojem trenutku i spreman sam za petak. Moramo igrati sto posto, moramo dati sve od sebe jer Turci imaju jako dobru momčad. Ne bih izdvajao nikog od Turaka, dobri su i prema naprijed i prema nazad, ali ako mi odigrano našu utakmicu, onako kako znamo, neće biti problema.

Darijo Srna: Sutra je veliki dan. Spreman sam posve, pun samopouzdanja i jedva čekam utakmicu. Ovo je za sve nas najveća utakmica u karijeri. Ovako mala država igra četvrtfinale, kada gledate jedna Francuska je otišla kući, Poljska, Češka, sve su to velike momčadi, ali mi smo napravili već nakon pobjede na Wembleyu pravi "boom" u svijetu i preko toga i igara ovdje došli do ove pozicije. Turska je momčad za puni respekt, u zadnje dvije utakmice vratili su se iz teških situacija i puni su samopouzdanja. No i mi smo kroz ove tri utakmice pokazali svoje pravo lice, snagu i karakter i možemo biti puni samopouzdanja i optimisti. Navijači? Stvarno nemam riječi, ne samo ja nego i cijela momčad. Stalno ih komentiramo, ta njihova podrška od prve do zadnje minute nam puno znači. Žao nam je što nema toliko karata da svi budu na stadionu, ali mi ćemo učiniti sve za sve Hrvate u svijetu, za svu dicu, babe, didove, da ih sutra usrećimo...

Ognjen Vukojević: Dobro je rekao Olić, što ih više gledaš, to ih manje razumiješ. Stvarno su nepredvidljivi, brzi su, "divlji", mislim da sutra trebamo smiriti igru i dovesti na naš mlin. Ne smijemo im dati da se razmašu, često mijenjaju sustave igre kroz utakmicu i moramo biti oprezni. Očekujem tešku utakmicu, ali i da na kraju idemo u Basel.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!