Nogomet

Löw: "Nevjerojatan osjećaj"

Vedran Babić • četvrtak, 26.06.2008.
Löw: "Nevjerojatan osjećaj"
Foto: EPA

Nakon šokantne završnice u Baselu i pobjede Njemačke, izbornik prvih finalista Joachim Löw, ističe pobjednički mentalitet svoje momčadi kao ključan faktor večerašnjeg trijumfa...

"Ovo je nevjerojatan osjećaj. Igrači su presretni što su pobijedili u ovakvoj utakmici prepunoj drame, borbe i pogodaka. Mislim da smo odigrali dobro, iako je bilo trenutaka kada smo imali problema. Bilo je teško jer je Turska držala dugo loptu u nogama i dosta je dobro igrala kroz sredinu, što nas je tjeralo na duge lopte. Bio sam trener u Turskoj i znam da kad uđu u ritam natjecanja da ih je teško zaustaviti", izjavio je Löw, čestitavši svojim suparnicima na odličnoj predstavi, dodavši kako su pokazali entuzijazam i sjajnu tehniku. Situacija nakon izjednačujućeg pogotka Turske pred sam kraj nije bila jednostavna, no Löw je kazao kako je njegova momčad ipak pokazala karakter i snagu zadavši posljednji udarac turskim nadanjima.

Strijelac pobjedonosnog pogotka u sudačkoj nadoknadi i najbolji igrač utakmice, Philipp Lahm, bio je oduševljen: "Ovaj plasman u finale je jedan od najdražih trenutaka u mom životu, tim više što smo 2006. propustili učiniti isto pred svojim navijačima. Teško je opisati emocije koje sada osjećam, ali kada vidite sve igrače s klupe kako trče prema vama, onda jasno dolazi do izražaja naš karakter i zajedništvo. Premda znamo da nismo igrali onako kako smo htjeli, najvažnije je da smo pobijedili i da smo osigurali finale. Proslavit ćemo ovu pobjedu i onda se pripremiti za nedjelju, no smatram da nije bitno protiv koga ćemo igrati jer smo spremni za svakoga."

EP 2008.

  • Rezultati
  • Ljestvica

polufinale

Njemačka3:2Turska
Rusija0:3Španjolska
1Španjolska 38:2+69
2Njemačka 36:5+16
3Turska 26:5+13
4Rusija 23:4-13
5Portugal 12:3-10
6Hrvatska 12:4-20
7Italija 12:4-20
8Nizozemska 11:3-20

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2008.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!