Nogomet

"Gladni smo uspjeha"

Branimir Korać • subota, 28.06.2008.
"Gladni smo uspjeha"
Foto: EPA

Veznjak Liverpoola i španjolske reprezentacije Xabi Alonso uvjeren je kako Španjolska može svoju najbolju utakmicu odigrati u finalu Europskog prvenstva protiv Njemačke, pa i bez prvog strijelca Davida Ville...

"Najbolje tek dolazi i moramo završiti ono što smo započeli. Moramo biti na zemlji i suspregnuti radost jer tek moramo pobijediti u najvažnijoj utakmici. Gladni smo uspjeha", upozorava Xabi Alonso.

Da li će Alonso biti u startnih 11, još se ne zna, ali jasno je kako u tom susretu Španjolska neće moći računati na svog prvog strijelca Davida Villu. Villa je zbog ozljede već završio prvenstvo, a umjesto njega zaigrat će Arsenalov veznjak Cesc Fabregas.

"Njemačku izuzetno respektiramo jer imaju vrlo dobru reprezentaciju. Oni su jedna od onih momčadi koja se ne predaje do samog kraja i moramo biti oprezni. No svi smo kao jedan i vjerujemo u pobjedu, želimo navijačima pokloniti ono po što smo došli - trofej", kaže Fabregas.

Fabregas je odlično odradio utakmicu protiv Rusije u polufinalu u kojoj je namjestio dva pogotka. Pokušat će to ponoviti i u finalu te pomoći Španjolskoj da dođe do svog drugog velikog trofeja, prvi je osvojen davne 1964. godine, a od onda su unatoč uvijek velikim očekivanjima podbacivali.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2008.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!