Tenis

Peer slavila u maratonu

Vedran Babić • subota, 28.06.2008.
Peer slavila u maratonu
Foto: EPA

Titulu najnapetijeg ženskog dvoboja trećeg kola Wimbledona bez dvojbe odnio je onaj između Dinare Safine i Shahar Peer. Izraelka je nakon skoro tri i pol sata igre izašla iz meča kao pobjednica sa 8:6 u trećem setu, a pobjedama su joj se pridružile, između ostalih, Venus Williams, Jelena Janković i Elena Dementieva...

Aktualna finalistica Roland Garrosa i 24. nositeljica, Shahar Peer, odigrale su treći najduži ženski meč u povijesti Wimbledona, prepun breakova i preokreta. Glavne uloge mijenjale su se kao po tekućoj vrpci, pa je tako u prvom setu Safina izgubila četiri uzastopna gema nakon vodstva od 5:3, ali se i vratila u nastavku nakon što je Peer kod 5:4 i 6:5 servirala za meč. Taj set otišao je u tie break koji je pripao Safini sa 7:4. U odlučujućem setu Ruskinja je ta koja ima servis za meč u desetom gemu, no Peer se vraća i pri vodstvu od 7:6 radi ključan obrat za plasman u osminu finala, što joj je i najbolji rezultat u Wimbledonu. Safina je meč završila dvanaestom dvostrukom pogreškom u meču, ali i u suzama zbog umora i ozljede lijeve noge.

Peer će se u osmini finala sastati s petom nositeljicom, Elenom Dementievom. Atraktivna Ruskinja već se u prvom setu našla u zaostatku od čak 4:0 protiv Gisele Dulko, no Dementieva ne bi bila to što je da se tek tako preda. Od idućih osam gemova njoj je pripalo šest, čime je izborila i 13. igru u kojoj je bila bolja sa 7:2. U drugom je setu Dementieva bila mnogo opasnija protiv servisa te je kod 5:5 napravila jedini break u setu, nakon čega je bez problema došla do pobjede.

Venus Williams na dobrom je putu da i po peti put osvoji naslov u All England Clubu. 101. tenisačica svijeta Maria Jose Martinez Sanchez nije predstavljala veliki problem za stariju Williams – 6:1, 7:5. Druga nositeljica Jelena Janković izgubila je prvi set od 17-godišnje Dankinje Caroline Wozniacki sa 6:2, ali je u iduća dva bila bolja sa 6:4 i 6:2, te će u idućem kolu za protivnicu imati osvajačicu Hertogenboscha, Tamarine Tanasugarn. Tajlanđanka je skupila već deset uzastopnih pobjeda u protekla dva tjedna, a najnovija žrtva bila je Novozelanđanka rođenjem iz Splita, Marina Erakovic. Tanasugarn je slavila sa 6:4 u trećem setu.

Alla Kudrjavceva očito se nije zadovoljila izbacivanjem Marije Šarapove, pa je danas sa 6:3, 1:6 i 6:4 porazila Kineskinju Shuai Peng. Još jedna Ruskinja, Alisa Klejbanova, također je izborila osminu finala pobjedom nad japanskom veterankom Ai Sugiyamom s dvaput 6:4, dok je Nadia Petrova u dva tijesna tie breaka izbacila Victoriu Azarenku.

Wimbledon, žene, 3. kolo: Dementieva (Rusija, 5) – Dulko (Argentina) 7:6 (2), 7:5, Peer (Izrael, 24) – Safina (Rusija, 9) 7:5, 6:7 (4), 8:6, Petrova (Rusija, 21) – Azarenka (Bjelorusija) 7:6 (11), 7:6 (4), Kudrjavceva (Rusija) – Peng (Kina) 6:3, 1:6, 6:4, V. Williams (SAD, 7) – Martinez Sanchez (Španjolska) 6:1, 7:5, Klejbanova (Rusija) – Sugiyama (Japan) 6:4, 6:4, Tanasugarn (Tajland) – Erakovic (Novi Zeland) 4:6, 6:4, 6:4, Janković (Srbija, 2) – Wozniacki (Danska, 31) 2:6, 6:4, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!