Nogomet

Niko Kovač ostaje!

Bernard Jurišić • nedjelja, 29.06.2008.
Niko Kovač ostaje!
Foto: Davor Sajko

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač reprezentaciju će predvoditi i u jesenskim kvalifikacijskim iskušenjima...

Niko Kovač gotovo sigurno ostaje kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i nakon Eura 2008. Informacija je ovo koja je danas tijekom dana procurila u krugovima oko hrvatske nogometne reprezentacije, a za njezinu potvrdu nazvali smo glasnogovornika HNS-a Davora Gavrana.

"Čovjek sam od krvi i mesa"

Potvrdu da će Niko Kovač i dalje biti kapetan hrvatske nogometne reprezentacije večeras su objavile i Sportske novosti. "Došao sam se odmoriti u Hrvatsku i doživio nešto fantastično. Svi do jednog, ali baš sto posto od onih koji su mi prilazili i odreda čestitali na igri u Austriji, kako meni tako i Hrvatskoj, svi su mi govorili da trebam i dalje ostati. Tada sam doista u sebi osjetio poriv da nastavim, počeo sam se lomiti i preispitivati donesenu odluku o prestanku. Nema ljepšeg u karijeri igrača, reprezentativca kada ga svi ljudi i dalje traže da nastavi igrati za najdraži dres, a pogotovo je to strašno dobar osjećaj kad imaš 36 godina. Čovjek sam od krvi i mesa, ne mogu glumiti da me sada to nije dirnulo i zapravo natjeralo da promijenim odluku", izjavio je Kovač kolegi Matteoniju.

"Službenu informaciju nemam, jer je Niko rekao da će obavijestiti javnost na konferenciji za novinare najvjerojatnije kad se vrati u Salzburg. No, prema onome kakva je atmosfera vladala među igračima, stručnim stožerom i navijačima od završetka Eura, mislim da će Niko nastaviti."

Glasnogovornik Gavran podijelio je s nama "poluprivatnu" informaciju iz koje se puno toga može iščitati. "Sa svima sam razgovarao nakon što smo ispali od Turske, ali ni jedan igrač nije mi najavio da će se oprostiti".

Iako je 37-godišnji kapetan nakon ispadanja u četvrtfinalu najavio da je zaključio svoju reprezentativnu karijeru 80. nastupom protiv Turske, čini se da ga je boravak na odmoru u Hrvatskoj natjerao da promijeni već donešenu odluku.

"Vidjeli ste s koliko je poštovanja o Niki govorio izbornik Bilić u HTV-ovoj emisiji u petak. Iako imamo kvalitetnih rješenja na mjestu koje on pokriva, Nikine ljudske i igračke karakteristike teško će bilo tko nadomjestiti. Izbornik i i stručni stožer nemaju nikakvih dvojbi glede toga treba li Niko Kovač nastaviti igrati za reprezentaciju. Ali odluka je ipak samo njegova."

Niko Kovač tako će gotovo sigurno povesti Hrvatsku u novi boj s Englezima u jesenskim kvalifikacijama za SP 2010. Bez obzira na Nikin vjerojatan ostanak, njegov brat Robert Kovač već je donio odluku da će i on sudjelovati i u narednom reprezentativnom ciklusu koji starta u rujnu.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!