Nogomet

Slavlje diljem Španjolske

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 30.06.2008.
Slavlje diljem Španjolske
Foto: EPA

Nakon što je njihova reprezentacija osvojila prvi veliki trofej nakon 44 godine, Španjolci i Španjolke izašli su na ulice i proslavili titulu prvaka Europe...

U dresovima i sa španjolskim zastavama, Španjolci su izašli na ulice s povicima "Viva Espana" i započeli s fiestom koja je trajala cijelu noć.

Trubilo se iz automobila i motocikala, mahalo se zastavama, a tisuće ljudi namazalo je lica u žutu i crvenu boju i sa sunarodnjacima slavilo veliku španjolsku pobjedu.

Posljednji puta Španjolska je tako slavila 1964. kada je pobijeđen SSSR u finalu Europskog prvenstva, a čekanje je za mnoge bilo i predugo. Reuters je prenio zanimljivu izjavu 28-godišnjaka Hectora Lopeza: "Ne mogu prestati plakati - čekali smo ovo 44 godine. Morali smo dokazati da možemo to učiniti i to smo napravili. To će cijeloj naciji dati impuls."

Španjolski mediji konačno su u nečemu usuglašeni, pa se tako s naslovnica svih novinskih izdanja smiješe Torres i društvo uz bombastične naslove kojima je zajednički nazivnik - Španjolska je prvak Europe i to zasluženo, s prikazanom najboljom igrom na Euru.

Čestitamo!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2008.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!