Nogomet

"Svakoga treba shvatiti ozbiljno"

Bernard Jurišić • utorak, 01.07.2008.
"Svakoga treba shvatiti ozbiljno"
Foto: Bruno Karadža

Hajduk je u 1. pretkolu Kupa Uefe za protivnika dobio petoplasiranu momčad malteškog prvenstva - Birkirkaru. Iako nije bilo protivnika od kojeg su Hajdukovci strahovali u nyonskom ždrijebu, ipak su na kraju uglavnom zadovoljna lica...

Hajduk će po treći put u svojoj povijesti na Maltu, na početku svog ovogodišnjeg europskog puta. Birkirkara je klub kojeg su kuglice u Nyonu dodijelile splitskoj momčadi, koja se trenutno nalazi na pripremama u Sloveniji.

"Možemo reći da smo zadovoljni, ali svakog protivnika moramo shvatiti ozbiljno, inače može biti problema. Ne mogu reći da poznajem našeg protivnika, ali sam uvjeren da smo bolja momčad i da ćemo proći dalje. Ali ponavljam, nužno je biti jako ozbiljan i oprezan", kaže direktor Ivan Buljan.

Hajduk je dosad dvaput igrao protiv predstavnika Malte i vrlo uvjerljivo ih preskakao. Doduše, bila su to neka druga vremena i neki drugi Hajduk, no ni ovog puta predstavnik Malte ne bi smio biti zapreka na kojoj će Hajduk prosipati svoj ugled i bodove za koeficijent.

Splićani su 1975/76 u šesnaestini finala Kupa prvaka s 5:0 i 3:0 izbacili Florianu, a 1982/83 s 4:0 i 4:1 Zurrieq. Igrala je i Rijeka s malteškim protivnikom, Vallettom u 1. pretkolu Kupa Uefe 2000/01 i također ubilježila dvije pobjede, makar mnogo teže - 3:2 i 5:4.

"Zadovoljan sam protivnikom kojeg smo dobili i mislim da Hajduk u ovakvom susretu ne može pobjeći od uloge favorita. Draže mi je da putujemo na Maltu, nego primjerice u Crnu Goru ili Albaniju, jer je i put lakši, a i bit će manje tenzija", zadovoljan je bio i trener Goran Vučević.

Hajdukovci će prvi susret s Birkirkarom igrati 17. srpnja na Poljudu i tražiti prednost za uzvrat na Malti dva tjedna kasnije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!