Nogomet

Ćorluka na Farske Otoke

Marin Vuković • utorak, 01.07.2008.
Ćorluka na Farske Otoke
Foto: Davor Sajko

Manchester City je u prvom pretkolu Kupa Uefe izvukao EB/Streymur s Farskih Otoka, momčad koja Vedranu Ćorluki i njegovim suigračima zaista ne bi trebala predstavljati nikakvu opasnost.

Igrači i stručni stožer Manchester Cityja mogu biti zadovoljni ždrijebom prvoga pretkola Kupa Uefe. Kuglice su odredile da će Vedran Ćorluka i društvo odmjeriti snage s malo poznatim EB/Streymurom s Farskih Otoka i već u prvoj utakmici 17. srpnja gostovat će u Vio Margariu.

Uzvratna utakmica, pak, neće biti odigrana na gradskom stadionu u Manchesteru, budući da se na njemu trenutno obnavlja travnjak uništen nedavnim koncertom Bon Jovija. Kako taj posao neće biti dovršen do Cityjevog prvog europskog iskušenja, svoje domaćinstvo odradit će na Oakwellu, stadionu Barnsleya.

EB/Streymur inače je malo poznat klub u europskim okvirima, bez zapaženih uspjeha na međunarodnoj, ali i domaćoj sceni. Osnovani su 1993. godine spajanjem dva kluba, Eldis Boltfelaga i Streymura. Nikada nisu bili prvaci Farskih Otoka, a u protekle dvije sezone osvojili su nacionalni kup. EB/Streymuru će dva susreta s Manchester Cityjem biti najveće utakmice u njihovoj povijesti.

Što se tiče Luke Modrića i Nike Kranjčara, njih pretkolo Kupa Uefe ne mora brinuti, budući da Tottenham i Portsmouth, zajedno s Evertonom, imaju zajamčeno mjesto u prvom kolu ovog natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!