Ostali sportovi

Pistoriusu još dvije šanse

Maja Giljanović • četvrtak, 03.07.2008.
Pistoriusu još dvije šanse
Foto: EPA

Oscar Pistorius, Južnoafrikanac koji zbog amputacije obje potkoljenice trči s posebnim protezama, a zbog kojih mu je donedavno bio zabranjen nastup na Olimpijskim igrama - u svibnju je, pak, neovisni Arbitracijski sud u Švicarskoj promijenio odluku Svjetske atletske federacije - nije uspio u prvom pokušaju izboriti olimpijsku normu...

21-godišnji 2004. paraolimpijski pobjednik na 200 metara i svjetski rekorder na 100, 200 i 400 metara Pistorius je na mitingu u Milanu umjesto traženih 45.55 400 metara odradio u vremenu 47.78 dostatnom inače za četvrto mjesto. "Mrvicu sam razočaran - nisam očekivao bajan nastup, ali sasvim sam sigurno utrku zamišljao posve drugačijom. Realno gledajući propustio sam gotovo godinu dana tužakajući se s IAAF-om, međutim, neću se obeshrabriti - idemo dalje", najavio je.

Sljedeću prigodu Pistorius će imati 11. srpnja na mitingu Zlatne lige u Rimu, a s obzirom da mu je Južnoafrički atletski savez pomakao rok, treća sreća bi mogla uslijediti pet dana potom u Luzernu.

Ne uspije li, pak, do norme u pojedinačnoj - OI u Pekingu bi mogao odraditi u štafeti JAR-a ukoliko ga trener uvrsti u ekipu.

Još vrijedi izdvojiti i 19:07.72 svjetskog prvaka i olimpijskog pobjednika iz Atene na 20 kilometara brzog hodanja Ivana Brugnettija na 5 km, odnosno 3:34.02 svjetskog dvoranskog prvaka Deresse Mekonnena na 1500 metara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!