Košarka

Vratili Australcima za prvi susret

Branimir Korać • četvrtak, 03.07.2008.
Vratili Australcima za prvi susret
Foto: Bruno Blumenschein

Hrvatska košarkaška reprezentacija u drugom prijateljskom dvoboju s Australijom uspjela je doći do pobjede. U prvom susretu u srijedu Australci su bili uspješniji, no dan kasnije Hrvatska je uzvratila za taj poraz i tijesnom pobjedom 82:81 odradila posljednji crikvenički susret uoči odlaska u Grčku...

Da su Australci kvalitetan protivnik i da pobjeda u prvom susretu nije bila slučajna, pokazao je današnji dvoboj. Ponovno je to bio neizvjestan susret koji je odlučen tek u samoj završnici, no ovaj put uspješniji su bili naši reprezentativci koji su slavili 82:81.

Izbornik Repeša nakon ovog dvoboja sigurno ima jasniju sliku o mogućnostima momčadi i pojedinaca uoči kvalifikacija za Olimpijske igre. Zoran Planinić odmarao je i petu utakmicu u nizu na ovim pripremama, prvo ga je zaustavilo potpisivanje ugovora s moskovskim CSKA, a zatim je pauzirao zbog problema s ozljedom ahilove tetive koja ga još uvijek muči.

Kao i u prošlom dvoboju, Hrvatska je vrlo dobro ušla u utakmicu i došla do prednosti od desetak poena. Australci su do kraja poluvremena uspjeli smanjiti zaostatak, no ne se i približiti na manje od tri poena, a na odmor je Hrvatska otišla s vodstvom 41:35.

Bez dvojice u Grčku

Nakon ovog susreta izbornik Repeša odlučio je na Acropolis Cup ne voditi Antu Tomića i Damjana Rudeža čime su njih dvojica otpali i za olimpijske kvalifikacije.

Otvaranje drugog poluvremena nije bilo kvalitetno kao otvaranje susreta. Australija je zaigrala kvalitetnije i brzo napravila seriju te preuzela vodstvo. Dio početka posljednje dionice prednost Australaca narasla je na 61:54 i činilo se kako će naša reprezentacija upisati novi poraz. Međutim u završnici susreta vođeni Popovićem i Tomasom, naši igrači preokreću rezultat. U završnicu susreta Hrvatska ulazi s vodstvom 80:78, Popović s linije slobodnih bacanja dva puta je precizan i Australija uspijeva tricom tek smanjiti na konačnih 82:81.

Marko Popović ponovno je bio naš najbolji strijelac s 18 poena, Sandro Nicević dodao je 12, a Davor Kus deset poena. Kod Australije Barlon je ubacio 17, Anstey 12 poena.

Prijateljski susret:
Hrvatska - Australija 82:81.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!