Nogomet

Težak poraz Pletikosinog Spartaka

Antonija Pavlić • nedjelja, 06.07.2008.
Težak poraz Pletikosinog Spartaka
Foto: Davor Sajko

Samo je tjedan dana trajao odmor nogometaša koji su ugovorom vezani za ruske prvoligaše. Premier liga je nastavljena ove subote, a poraz su na gostovanju u Groznom u 12. kolu doživjeli igrači Spartaka na čijim vratima stoji hrvatska jedinica, Stipe Pletikosa...

Nakon što se stišala euforija prouzročena dobrim nastupima ruskih reprezentativaca, koji su na proteklom Euru u Austriji i Švicarskoj ispali tek u polufinalu od kasnijih prvaka, Španjolaca, nastavljena je Premier liga. U 12. kolu Pletikosin je Spartak gostovao kod devetoplasirane ekipe prvenstva i neočekivano kući otišao pognute glave.

Iako su izabranici Stanislava ČerČesova u 36. minuti poveli preko Maksima Kaliničenka, prva je lopta iza Pletikose završila već početkom drugog poluvremena. U narednih petnaest minuta hrvatski je golman još dva puta loptu vadio iz svoje mreže. Iako se za golove ne može okriviti bivšeg Hajdukovog čuvara mreže, činjenica je da je u samo petnaest minuta Spartak tri puta ponovno kretao s centra.

Terek je u vodstvo došao nedugo nakon izjednačenja. Bolulijev prvi pokušaj Pletikosa uspjeva zaustaviti, no lopta se nesretno odbija i od nogu domaćeg napadača odlazi u prazan gol. Sličan scenarij vidjeli smo nekoliko minuta kasnije. Domaći igrač uputio je oštar udarac s lijeve strane, a lopta pogađa vratnicu i odbija se točno u noge Kuzmičevu koji nije imao težak posao te je loptu pospremio u prazan gol.

Ta su tri pogotka posve uzdrmala Spartakove zvijezde koje do kraja utakmice nisu uspjele ozbiljnije zaprijetiti domaćinima iz Groznog. Prvo je mjesto zadržao Rubin iz Kazana, a Spartak je ovim porazom kliznuo na četvrtu poziciju.

U ostalim susretima kola vodeći je Kazan unatoč remiju sa Sovetovim zadržao prvo mjesto dok su pobjede zabilježili i Spartak Nalčik, Dinamo Moskva i Amkar Perm. Pobjednik Kupa Uefe, Zenit iz St. Peterburga kod kuće je unatoč neigranju Aršavina s visokih 5:1 već u prvom poluvremenu ubilježio nova tri boda, a svoj će susret tek odigrati Ramenskoje i FK Moskva.

Ruska Premier liga, 12. kolo: Luč-Energia Vladivostok - FK Khimki 1:1, Terek Grozni - Spartak Moskva 3:1, Samara Kryliya Sovetov - Kazan 2:2, Spartak Nalčik - Jaroslavl 2:1, CSKA Moskva - Dinamo Moskva 0:2, St. Peterburg - Tom Tomsk 5:1, Lok. Moskva - Amkar Perm 0:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!