Ostali sportovi

Prvo PH u hokeju na koturaljkama

Ante Jukić • ponedjeljak, 07.07.2008.
Prvo PH u hokeju na koturaljkama

Protekli vikend je u Horjulu (Slovenija) odigrano prvo Prvenstvo Hrvatske u hokeju na koturaljkama, ili popularno In-line hokeju. Prvi hrvatski prvak je IHK Kuna, IHK Novi Zagreb zauzeo je drugo mjesto, a IHK Karlovac treće...

In-line hokej, koji neodoljivo sliči hokeju na ledu, diljem svijeta ima sve više poklonika, pa smo na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u In-lineu mogli vidjeti i NHL igrače, koji vrlo rado oblače "role" umjesto klizaljki. Kako ni Hrvatsku trend popularnosti In-linea nije zaobišao, ove je godine organizirano prvo Prvenstvo Hrvatske. Obzirom da u Hrvatskoj nema igrališta, naše hokejaše na koturaljkama ugostili su Slovenci na jednom od svojih igrališta, koje se nalazi u Horjulu nadomak Ljubljane.

Ove godine za titulu prvaka nadmetala su se četiri hrvatska kluba, IHK Čakovec, IHK Karlovac te dva zagrebačka predstavnika, IHK Kuna i IHK Novi Zagreb. Kune su u finalu bile spretnije od Ježeva, kako sebe nazivaju igrači Novog Zagreba, dok su se Karlovčani okitili broncom. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Mario Novak iz Kuna, dok je njegov klupski kolega Tomislav Grozaj bio najbolji strijelac. Najbolji branič bio je Damir Plačko iz Novog Zagreba, napadač Hrvoje Kokić iz Čakovca, a golman Marko Pletikosić iz Karlovca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!