Nogomet

Ibričić potpisao, Maloča blizu dogovora

Bernard Jurišić • utorak, 08.07.2008.
Ibričić potpisao, Maloča blizu dogovora
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Senijad Ibričić u kasnim noćnim satima ponedjeljka konačno je postao Hajdukov. Reprezentativac BiH potpisao je četvrtogodišnji ugovor sa splitskim klubom i javnosti će biti predstavljen u srijedu...

Najveće pojačanje ovog proljeća konačno je i službeno Hajdukovo. Veznjak Zagreba i reprezentacije BiH Senijad Ibričić potpisao je četvrtogodišnji ugovor za splitski klub i tako nastavio politiku nove klupske uprave glede potpisivanja višegodišnjih ugovora.

Predsjednik Hajduka Mate Peroš potvrdio je da je Ibričić vezan za splitski klub naredne četiri godine. Na naše pitanje o eventualnim klauzulama u ugovoru, Peroš je odgovorio: "Detalji ugovora su poslovna tajna, ali mogu vam reći samo da nema nikakvih klauzula o prijevremenom odlasku. Potpisan je ugovor na četiri godine, u skladu s našom politikom da više nema 'krpanja' i privremenih rješenja."

Ulaznice za Napoli i Birkirkaru

Premijeru nove momčadi pred svojom publikom Hajduk će imati u petak u 20:30 sati, kad će na Poljud istrčati talijanski Napoli. U narednu srijedu kreće sezone, poljudskim okršajem protiv malteške Birkirkare u prvoj utakmici 1. pretkola Kupa Uefe. Ulaznice će za obje utakmice imati istu cijenu i moći će se nabaviti po cijenama od 30, 60 i 80 kuna.

Ibričić će javnosti biti predstavljen u srijedu, zajedno s Giovannijem Rossom, koji je sve riješio sa svojim dosadašnjim klubom Maccabijem iz Haife.

Čini se da bi moglo doći i do dogovora s mladim stoperom Mariom Maločom, koji je zbog nove runde pregovora s Hajdukom stavio ponudu Rijeke "na led". Dojam je da je Maloča jedva dočekao novu prigodu, jer predsjednik Peroš ni danas nije djelovao kao čovjek koji je voljan previše odstupiti od ponuđenog.

"Maloči smo ponudili naše uvjete i na njemu je da ih prihvati ili odbije. Nekih velikih pregovora tu neće biti. Mogu samo reći da mi Maloču želimo vidjeti u našoj momčadi, ali bez potpisanog ugovora on se neće priključiti momčadi."

Mladi Hajdukov stoper od Hajduka je dobio ponudu koja nije sporna glede njegove plaće, ali Maloča i njegov menadžer žele povoljnije uvjete glede napuštanja kluba. Međutim, kako sada stvari stoje, čini se da bi Maloča prije mogao popustiti, nego krenuti u riječku avanturu, kao njegov prethodnik Luka Vučko.

Priča glede angažiranja Josipa Skoke još uvijek je na "polaznim točkama", ali s dolaskom motiviranog Rossa teško je očekivati da će Hajduk ići u nekakavu veliku investiciju, ako se Skoko je predomisli i smanji (pre)visoki zahtjev za plaćom.

Peroš je najavio i da je još samo jedno mjesto u momčadi na kojemu se intenzivno traga za pojačanjem - pozicija lijevog bočnog. U igri je nekoliko imena iz Hrvatske i inozemstva, a Splićani bi najradije u svom dresu vidjeli Cibalijinog Davora Bagarića. No, on je, kao i Skoko, zasad preskup.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!