Tenis

Novca nikad dosta

Maja Giljanović • utorak, 08.07.2008.
Novca nikad dosta

Po prvi put u povijesti turnira, a radi se o najstarijem turniru svijeta (U.S. Open je prvi put igran davne 1881. godine), ukupan nagradni fond u New Yorku će premašiti 20 milijuna dolara...

Pobjednici i muškog i ženskog turnira će u džep pospremiti po milijun i pol dolara svaki, a ukupna je svota ove godine za milijun veća od lanjske što je ujedno, navode s ponosom organizatori, najveće jednokratno povećanje u povijesti Grand Slamova.

Ovim je samo nastavljen trend - 2007. je USTA također povećala nagrade i to s 1.2 na 1.4 milijuna $.

Ne smije se, pak, zanemariti ni bonus: primjerice osvoji li svjetski broj jedan Roger Federer u Flushing Meadowsu svoj prvi Grand Slam sezone i ujedno bude na čelu poretka turnira iz U.S. Open serije turnira - šest turnira na sjevernoameričkom cementu (Los Angeles, Indianapolis, Washington, Toronto, Cincinnati, New Haven) - osvaja dodatan milijun - Švicarcu je upravo lani pošlo za rukom osvojiti ček na 2.4 milijuna, najveći u povijesti tenisa. Drugoplasirani inače osvaja 500.000, a treći 250.000 dolara pa se ukupni fond potencijalno penje na preko 23 milijuna.

Posljednji Grand Slam sezone starta 25. kolovoza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisGrand SlamUS Open
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!