Nogomet

Dinamov novi izgled

Marin Vuković • srijeda, 09.07.2008.
Dinamov novi izgled
Foto: Kristijan Komarica

Novi Dinamov pokušaj da izbori mjesto u europskoj nogometnoj eliti ne prolazi nezapaženo ni na službenim stranicama Uefe, na kojima je danas predstavljena nova Dinamova momčad koja po tko zna koji put kreće u pohod na Ligu prvaka.

Odlaskom najvećih zvijezda Luke Modrića i Ognjena Vukojevića znatno je otupljena Dinamova oštrica koja je tako uvjerljivo lomila protivnike na domaćem frontu, a nerijetko predstavljala i velik problem mnogim uglednim europskim momčadima. Uoči susreta sa sjevernoirskim Linfieldom, Uefa.com pozabavila se prinovama u Dinamovoj momčadi koja je uvelike izmijenjena u odnosu na prošlu, vrlo uspješnu sezonu.

Glavnina prostora posvećena je Dinamovim južnoameričkim prinovama, od kojih će uvelike ovisiti slika modre momčadi. Uefin dopisnik tako navodi kako je Dinamo na odlaske Modrića i Vukojevića reagirao brzo, i to dovođenjem još tri stranca, od kojih se najvećim pojačanjem čini Čileanac Pedro Morales. Morales je sjajno uklopio u način igre modrih, a već je počeo učiti i hrvatski jezik, no zasad mu je rječnik ograničen na četiri riječi: "bok", "leđa", "moja" i "sam", koje koristi u komunikaciji sa suigračima na travnjaku.

"Osjećam se odlično i odgovara mi Dinamov stil igre", citira Uefa izjavu Moralesa. "Svi su igrači vrlo vješti s loptom, ja sam zadovoljan svojom ulogom, volim imati loptu u nogama koliko god je to moguće i stvarati prilike suigračima." Čileanca su suigrači već upoznali i s najvećim nogometnim derbijem u Hrvata, onim s Hajdukom, kojemu se posebno veseli.

Osim Moralesa, u tekstu se ističu i ostale dvije prinove, 23-godišnji Guillermo Suarez i 19-godišnji Luis Ezequiel Ibanez, obojica Argentinci, koji bi također trebali popuniti praznine nastale odlaskom nekih Dinamovih uzdanica iz proteklih sezona. Ibanez će tako pokušati nadoknaditi odlazak Hrvoja Čale, a dopisnik Uefe kao posebnu zanimljivost ističe tetovažu Maradoninog potpisa na njegovoj lijevoj ruci.

"Htio sam istetovirati Maradonino lice, no to nije bilo moguće, pa sam ga zatražio za autogram i potom ga istetovirao na ruku", objašnjava Ibanez. Tekst završava pohvalama koje je predsjednik Dinama Mirko Barišić izrekao za svu trojicu južnoamerikanaca: "Morales je definitivno najtalentiraniji igrač kojeg je Dinamo ikada doveo, Suarez će biti iznenađenje lige, a Ibanez vrijediti daleko, daleko više za dvije godine", optimističan je Barišić.

Dinamo očekuju utakmice prvog pretkola Lige prvaka protiv Linfielda, a prođu li prvu prepreku modre na drugoj stepenici očekuje pobjednik iz dvoboja Dudelangea i Domžala. Slovenskog je predstavnika Dinamo preskočio i prošle sezone na putu do trećeg pretkola i susreta s Werderom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!