Tenis

Treća u nizu za Čilića

Maja Giljanović • srijeda, 09.07.2008.
Treća u nizu za Čilića
Foto: Sandro Donda

Šesti put ukupno se ove sezone Marin Čilić susreo s Paul-Henrijem Mathieuom i treći put u nizu pobijedio Francuza, a ovog puta u osmini finala 390 tisuća eura vrijednog turnira u švicarskom Gstaadu...

19-godišnji hrvatski Davis Cup reprezentativac protiv 18. igrača svijeta i branitelja lanjskog naslova Mathieua nakon tri poraza na startu sezone od kojih je jedan također igran na zemlji (München), treći put u nepunih mjesec dana ima recepta za igru u travnju ove godine 12. tenisača svijeta.

U prvom je setu Čilić igrao gotovo savršeno - u svojih je pet servis-gemova Francuzu prepustio jedan jedini poen, a ključni momenat seta stigao je u sedmom gemu: 26-godišnjak je najprije spasio prvu Marinovu break-šansu u meču samo da bi na drugu odservirao dvostruku servis-grešku i to prvu u setu obojice igrača i na pladnju mu ponudio set.

Uzvraća, međutim, trenutno i stiže na 0:40 - Čilić, pak, reagira u skladu s reputacijom koja prati jednog od najvećih svjetskih talenata - zabija dva asa i još jednim winnerom dolazi do deucea, prednosti i na koncu set-loptu pretvara u prednost od 1:0 još jednim, šestim neobranjivim servisom prvog seta.

Da će nova pobjeda nakon nottinghamske i wimbledonske i to uvjerljivija od svih dosadašnjih među dvojicom igrača - svih pet dosadašnjih puta poraženi je osvojio barem set - uslijediti, dao je naslutiti prvi gem drugog seta.

Mathieu je, naime, 12 minuta spašavao svoj početni udarac - Marin je propustio četiri break-lopte - na koncu se izvukao, poveo s 1:0, ali uzalud. Unatoč lošem danu na prvom servisu - ukupno 43%, a na startu drugog seta mizernih 20-tak - Čilić je nakon sat i 10 minuta igre stigao do breaka i sa 6:3, 6:4 zaključio meč na svom servisu nakon što je kod 5:3 propustio prvu meč-loptu na servis protivnika.

U četvrtfinalu, pak, igra protiv sedmog nositelja Igora Andrejeva koji je također u dva seta prošao drugog Francuza Florenta Serru. Susreli su se inače jednom ranije - 2006. u Zagrebu i Marin je slavio s 6:3, 1:6, 6:3.

Gstaad, osmina finala:
ČILIĆ - Mathieu (Francuska, 2) 6:3, 6:4, Andrejev (Rusija, 7) - Serra (Francuska) 7:5, 6:4, Canas (Argentina) - Vliegen (Belgija) predaja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!