Nogomet

Fifa će razmrsiti nedoumice

Maja Giljanović • četvrtak, 10.07.2008.
Fifa će razmrsiti nedoumice

Svjetska će nogometna organizacija tijekom dana izdati smjernice vezano za nastup igrača na Olimpijskim igrama, a u svjetlu njihovih razmirica s klubovima...

Primjerice Ronaldinho je na popisu Dunginih putnika u Peking, ali Barcelona je Brazilcu odriješito rekla da se ne nada OI - štoviše očekuju 28-godišnjaka na prvom treningu početkom sljedećeg tjedna.

Predsjednik Fife Sepp Blatter i ujedno član Međunarodnog olimpijskog komiteta nije se zasad izjašnjavao, ali navode u Fifi, sprema se donijeti odluku smije li se klub ispriječiti igraču u nastupu na Igrama koje kolidiraju sa startom nove sezone u Europi "u najskorijem mogućem roku".

Švicarac je član MOK-a od 1999. i na glasu je kao gorljivi zagovornik olimpijskog turnira. Još je u veljači izjavio: "Svakom sportašu nastup na Olimpijskim igrama predstavlja krunu karijere i uvjeren sam da se ćemo pronaći svima prihvatljivo rješenje".

Trenutno u pravilniku stoji da je klub dužan pustiti igrače mlađe od 23 godine, ali starijima (svaka reprezentacija smije uvrstiti do trojice starijih od 23, a Brazilu su to Ronaldinho i Robinho) ima diskreciono pravo ne dopustiti priključenje reprezentaciji. Njega upravo provode na svojim Brazilcima i u Werderu te Schalkeu - Diego i Rafinha bi, naime, propustili pripreme, ali i dvije utakmice Bundeslige te u potonjem slučaju kvalifikacije Lige prvaka.

Brazil svoj susret na OI s Kinom igra upravo 13. kolovoza kada Schalke kreće po proboj u skupini LP.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!