Nogomet

Hajdukov protivnik pobijedio Slavenovog

Marin Vuković • četvrtak, 10.07.2008.
Hajdukov protivnik pobijedio Slavenovog
Foto: Sandro Donda

U drugom kolu Euro Challenge kupa, na kojem se međusobno sastaju tri malteška sudionika europskih kupova, Hajdukov protivnik Birkirkara bio je bolji od Marsaxlokka, kojeg u pretkolu Kupa Uefe očekuje naš Slaven Belupo.

Euro Challenge kup s malteškim momčadima teško bi privukao pozornost prosječnog hrvatskog ljubitelja nogometa da se u srijedu navečer u međusobnom dvoboju nisu sastali protivnici Hajduka i Slaven Belupa u prvom pretkolu Kupa Uefe. Prema prikazanoj igri i završnom rezultatu, čini se da će teži posao imati igrači Hajduka, budući da je Birkirkara izborila minimalnu, ali zasluženu pobjedu nad Marsaxlokkom i nakon dva kola ima izgleda osvojiti i naslov pobjednika turnira.

Birkirkara je tijekom većeg dijela utakmice bila dominantna momčad, premda je u odnosu na prvu utakmicu s Vallettom igrala poprilično izmijenjena momčad s čak pet novih imena. Svoju dominaciju Hajdukov protivnik nije uspio iskoristiti u prvome dijelu, ali su do pobjedničkog pogotka ipak stigli početkom nastavka. U 52. minuti udarac Angusa Buhagiara odbio je vratar Saviour Darmanin, a na loptu je natrčao Shaun Bajada i odlučio utakmicu.

Do kraja susreta Marsaxlokk se probudio i nekoliko puta zaprijetio vrataru Birkirkare Bernardu Parisu, ali pogodaka više nije bilo. Nakon remija s Vallettom, Birkirkara je svoj nastup na turniru završila pobjedom, a odluku o pobjedniku turnira dobit ćemo nakon trećeg kola u kojem se sastaju Valletta i Marsaxlokk.

Euro Challenge kup, Malta, 2. kolo:
Birkirkara - Marsaxlokk 1:0.

Birkirkara: Paris, Borg, Lombardi, Jančev, Zerafa, Fenech, Mallia, Bajada (od 63. Mifsud Triganza), Tabone (od 46. Anastasi), Galea (od 78. T. Paris), Buhagiar.

Marsaxlokk: Darmanin, Conceicao, Licari (od 74. Brincat), Mamo, Sciberras (od 46. Cassar), Sammut, Alcorse, Wellman, Templeman, Pereira (od 46. Barbara).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!