Nogomet

Endo propušta Olimpijske igre

Antonija Pavlić • petak, 11.07.2008.

Samo nekoliko dana nakon što je nastup u Beijingu otkazao kontroverzni napadač Yoshito Okubo, Japan je ostao bez još jednog važnog igrača. Riječ je o 28-godišnjem Yasuhitu Endi koji je zbog ospica hospitaliziran, te će s treninzima krenuti tek 10. kolovoza.

Tako će "Zemlja izlazećeg sunca" na Olimpijskim igrama nastupiti bez igrača iznad 23 godine, od trojice koliko je dopušteno povesti u Kinu. Prvi je nastup otkazao napadač Yoshito Okubo, a s time se objeručke složio njegov klub, Vissel Kobe te je sasvim sigurno da Okubo neće nastupiti za japansku reprezentaciju.

Endo je, pak, hospitaliziran zbog ospica i visoke temperature te će s treninzima krenuti tek 10. veljače. Njegov klub, Gamba Osaka, ne želi riskirati te je igrača odlučio zadržati u Japanu tokom cijelog ljeta. "Sudeći po razvoju situacije, Endo će s treninzima početi oko 10. kolovoza", rekao je predsjednik Gambe Kikuo Kanamori.

"Naravno da smo ga željeli pustiti, ipak su to Olimpijske igre, no nažalost ne možemo. I zbog toga nam je neizmjerno žao".

Japan je posljednju olimpijsku medalju (broncu) osvojio davne 1968. u Meksiku, a zadnji su nastup bez igrača iznad dopuštenog imali na OI u Atalanti 1996. godine. Ovogodišnji olimpijski nogometni turnir održat će se od 6. - 23. kolovoza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!